ANNONS:
ANNONS:

Ännu en Bredsida

Vi kör igång ännu en vecka med ännu en Bredsida.

I herrtrean var det i helgen dubbla derbyn. Först vann Vårgårda mot Holmalund med 2-0 på fredagskvällen och sedan körde Alingsås IF över Gerdsken med häst och vagn på lördagen. Jag såg en dryg timma av det som hände på Gerdskenvallen (familjens fyraåring har inte 90 minuter i kroppen ännu) och det var påtagligt vilken klasskillnad det var mellan lagen i de avgörande momenten.

Vet inte om det var AIF:s tyngd och beslutsamhet i samband med fasta situationer eller GBK:s svaghet och passitivitet som var störst, men kombinationen av dessa båda komponenter gjorde att Grönvitt i princip gjorde mål varje gång Filip Larsson lyfte in bollen i straffområdet med den kvalitén som hans högerfot besitter. Larsson satte en hörna rakt i mål och assisterade med hörnor, inlägg och frisparkar till merparten av de övriga målen.

Med den utdelningen gjorde det inget att Oliver Östlind förlorade matchen i matchen mot GBK-keepern Oscar Söder, som räddade både en straff och några frilägen från skyttekungen.

GBK skapade en del framåt, det måste man ändå nämna. Fyndet Vilmer Tyrén satte 1-0 och hade även ett friläge vid ställningen 1-1. Även andra hemmaspelare var framme i fina lägen, men spelet i straffområdena är helt enkelt inte division 3-mässigt just nu.

Den tuffe försvararen Nils Björkqvist gjorde tre mål. Bara en sån sak.

Andreas Glännbro gjorde två mål innan han linkade av med en sträckt (gissar jag) baksida. Inte bra, och i värsta fall blir han borta ett tag.

GBK har nu släppt in 14 mål på de två senaste matcherna. Totalt har 18 bollar ramlat in och det håller ju så klart inte.

När Fredrik Johansson byttes in mot sitt gamla gäng tog det en minut innan han blev kapad av Marco Stua. AIF-tränaren Niklas Klingberg spände ögonen i GBK-bänken och tycktes tro att tacklingen var en medveten markering av Stua. Vet ingenting om Fronkens och Stuas relation från GBK-åren, men jag har svårt att tro att Klingberg hade rätt i sin spaning. En halvful tackling utanför straffområdet kan ske, även om det så klart såg lite lurigt ut när det small direkt när Fronken fick bollen vid fötterna.

AIF har nu fyra raka segrar och toppar tabellen. 18 matcher kvar innan målet om serieseger kan vara i hamn.

……………..

Stina Jensen blev poängräddare när hon kvitterade till 1-1 i Alingsås FC:s möte med IK Uppsala. Även Tea Olin bör nämnas för den svettiga räddning hon svarade för på övertid. Tipsar om Sportexpressen Play som ofta bjuder på höjdpunkter från matcherna i Elitettan. Vi krysset är AFC därmed fortsatt obesegrat och har klar tätkänning. Ska bli mycket spännande att se fortsättningen, och hade gärna sett även lördagens match. Men eftersom fyraåringen tröttnade redan i paus på G-vallen hade det varit döfött att försöka övertala honom att inleda en ny match.

……………..

Frisco hade inte släppt in ett enda mål inför mötet med Örebro. Där blev det förlust med tennissiffrorna 6-0, och både Friscos poängskörd och defensiv är därmed nere på jorden igen. Men bättre att hålla nollan tre matcher och släppa sex i en än att läcka lite halvmycket hela tiden. Så nya tag nästa match för att bevisa att detta var en engångsföreteelse.

……………..

Alingsås KIK rasade ihop som ett korthus mot Öckerö och siffrorna rann iväg till hela 5-1. Tidigt på säsongen, men visst osar det division 3 om Alingsås KIK redan nu.

……………..

I damfyran tog Hemsjö en imponerande seger borta mot Brämhult U. 4-1 efter två mål av Sofia Träsklund gav en fin söndag för HIF.

Södra Härene/Östadkulle spelade sin premiärmatch borta mot Kabel Åttio/Borås AIK. Det blev en svängig match när SHIF/ÖSK tappade ledning 2-1 till förlust med 3-2. Så klart segt, men ändå en match som visar att poängen inte är långt borta den här säsongen.

……………..

Herrljunga och Annelund håvade in var sin tung uddamålsförlust. Först föll Annelund hemma mot Falköpings FK och sedan besegrades HSK av Edsvära/Norra Vånga med 3-2. Inga poäng i östra femman alltså.

……………..

Poäng blev det däremot för Mjörn som tog en stark seger borta mot Främmestad. Det understryker känslan av att Mjörn kommer hänga kvar utan dramatik. Kanske läge att spana uppåt i tabellen snarare än nedåt?

ÖSK kommer däremot behöva fokusera på bottenstriden. Hemska 9-0 i arslet borta mot Sjuntorp snackar man inte bort.

…………….

I Boråssexan vann Hemsjö mot Norrmalm redan i onsdags med hela 8-0. Skönt efter den bleka premiären från Gulsvart.

Alingsås City studsade tillbaka efter det besvikna krysset i premiären. Mot Hedared blev det hela 5-0 och ordningen är därmed återställd. En bildspecial från den matchen finns här för den som missade det i helgen.

Spark är fortsatt poänglöst efter förlust 2-5 mot Sparsör. Men känslan är ändå att poängen snart är på ingång för de lilagula.

……………..

Stora Mellby är serieledare i Nossebrosexan efter andra raka segern. Jag deltog inte på grund av husrenovering och familjebestyr, men 2-1 borta mot Levene/Skogslund bör ge självförtroende inför fortsättningen.

Frisco mötte förmodade topplaget Hjärtum och stod upp bra. Till slut vann gästerna med 2-0, och Frisco väntar fortfarande på första segern.

Södra Härene tog sin första seger borta mot Vedum. Men det satt hyfsat hårt inne och siffrorna skrev till 2-1. Men seger är seger, och Hära är med i tabellen.

……………..

Påminner återigen om tabellsidan. Den börjar bli mumma nu några veckor in i seriespelet.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Ännu en Bredsida”

Lämna en kommentar