ANNONS:
ANNONS:

Ännu en fredagslista

Vi firar in fredagen med att spåna lite kring helgens matcher.

Alingsås FC – Bollstanäs
Serie: Elitettan.
Kommentar: Den avsågade jumbon hemma på Mjörnvallen – då ska det bli seger för AFC. Särskilt som spelsugen bör vara stort efter landslagsuppehållet den senaste veckan.
Tips: 3-0.

Vårgårda IK – Skoftebyns IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Efter segern senast bör självförtroendet har vuxit en aning på VIK-spelarna. Men nu är motståndet av en annan kaliber och frågan är om Vårgårdas fortsatt svajiga defensiv står pall här. Framåt är det också frågetecken för Mohammed Abdulrahman som linkade av för andra matchen i rad senast. Håller Skoftebyn som favorit – även om VIK har kvalitéer nog att såra gästerna.
Tips: 1-3.

Åsarp/Trädet– Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Nyckelmatch i kampen om andraplatsen i tabellen. Vid seger drar Grönvitt ifrån och kopplar ett rejält grepp, och efter storsegern senast ser jag det som fullt möjligt. Frågetecknet är fortsatt defensiven där bristen på kontinuitet kan vara en av förklaringarna till de många insläppta målen. Men finns ”förstaelvan” tillgänglig för Niklas Klingberg här tror jag på bortaseger.
Tips: 1-2.

Trollhättans BoIS – Gerdskens BK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Trollhättans BoIS har vaknat till och har två raka segrar inför den här matchen. GBK ligger skrynkligt till i tabellen och skulle behöva en seger för att återigen få rygg på BoIS och VIK. Men av derbyförlusten senast att döma håller jag GBK som klar underdog här. Det går inte att vara så frikostigt med ytor på egen planhalva för då kommer även Trollhättan att utnyttja det.
Tips: 3-1.

Ekhagen – Holmalund
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Sitter med dumstruten ner över ögonen för att ha varnat för Ekhagen inför säsongen. Laget har inte alls hängt med i den här serien och efter hemmalagets 8-1 i baken senast måste Holmalund gälla som klar favorit här. Förhoppningsvis är HIF revanschsuget efter den tama insatsen hemma mot BoIS i lördags också.
Tips: 1-4.

Säven/Hol – Trollhättans IF
Kval: Mot division 5.
Förutsättningar: En av semifinalerna när de fyra gruppsegrarna gör upp om topp 4-placeringarna. Detta för att veta vilka som ska ha förtur till division 5 om platserna blir begränsade. Länghem och Mariestads BK möts i den andra semifinalen.
Kommentar: Två lag som kommer från division 5 möts på neutral plan i Sollebrunn. En tuff match där en vinnare ska fram så det kan bli förlängning och straffar på gammalt hederligt kvalvis. Mötte TIF i fjol och var då svajigt bakåt med ganska frejdigt framåt, men jag tror att Säven/Hols tyngd och rutin samt spets i Mattias Martinsson blir avgörande här.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar