ANNONS:
ANNONS:

Anton först ut i ny serie

I dag kör vi igång en ny serie som kommer dyka upp några gånger under vintermånaderna. Syftet med ”Ny i gänget” är att presentera några av de personer som är helt nya i den lokala fotbollen.
Först ut är Anton Vilstrup, som nyligen skrev på för Vårgårda IK i division 3.

Ny i gänget

Vilstrup

Anton Vilstrup är en 22-åring från Mariestad som bor i Göteborg och spelar fotboll i Vårgårda IK. Dessutom har han pojklandskamper och spel i IF Elfsborg på sitt cv, och nu siktar han på att hjälpa VIK att nå sin högsta divisionstillhörighet i historien.

– Ska bli jättekul att vara med på den satsningen som Vårgårda gör, säger Anton.

Karriären tog fart i Mariestad BK och han debuterade i tidig ålder i klubbens A-lag. När han gick ur nian togs nästa steg när han bytte till Skövde AIK, som han tillhörde under hela gymnasietiden.

– Jag kände att jag var tvungen att byta till en bättre klubb för att fortsätta utvecklas. Första året var jag utlånad till en division 3-klubb men andra och tredje året gick det väldigt bra och jag lyckades ta en plats i division 1, berättar Anton.

Den första U-landskampen gjorde han redan som division 5-spelare i Mariestad, och senare i karriären blev det ytterligare nio. Hans framfart i Skövde AIK gjorde också att han värvades av IF Elfsborg, där han lirade i U21-laget tillsammans med bland andra Karl-Anton Pettersson. Men gallringen mellan U21 och A-truppen är stenhård i Boråsklubben, vilket var något Anton fick erfara.

– Jag gjorde några pass med A-truppen men hade känslan av att de inte skulle förlänga mitt kontrakt. Och så blev det också.

Inför säsongen 2014 återvände han till Skövde AIK, som då innehöll namn som David Lager och Stefan Strind.

– Det var ett enkelt beslut att återvända till Skövde. Jag behövde hitta tillbaka till tryggheten, säger Anton.

Den här sejouren blev dock bara ettårig. Sedan var tanken att han skulle börja studera, och fotbollen var inte längre lika viktig som den varit tidigare.

– Jag kände att jag var klar med min satsning på att nå så högt upp som möjligt. Jag tackade nej till en fortsättning med Skövde AIK för att flytta till Göteborg och börja plugga. Men så ångrade jag mig i absolut sista stund och då valde jag att skriva på för IFK Mariestad och spela division 4.

Nu har han dock gjort verklighet av sina studieplaner när han läser musikvetenskap i Göteborg.

– Jag har velat börja plugga länge men inte riktigt kunnat bestämma mig för vad. Men jag har alltid varit intresserad av musik så därför hoppade jag på den här kursen.

Spelar du musik själv?

– Nej, jag har satsat så mycket på fotbollen så jag har inte haft tid att lära mig (skratt). Men jag har alltid lyssnat mycket och varit intresserad av historiken bakom musiken.

Trots att IFK Mariestad snuvade Gerdsken på den sista direktplatsen till division 3 valde Anton att lämna klubben. Istället blir det spel i Vårgårda IK, som han hade kontakt med även för ett drygt år sedan.

– Detta betyder ingen nysatsning för min del för jag har inga ambitioner om att spela på högsta nivån. Däremot är jag väldigt motiverad till att vara med på den satsning som VIK gör och försöka bidra med det jag kan. Det ska bli riktigt spännande, säger Anton, som skrivit på för ett år med VIK.

– Jag har valt att inte prata längre än ett år med någon. Vad som händer efter den här säsongen får vi se helt enkelt.

Vad kan då publiken runt Tånga hed förvänta sig av Anton Vilstrup. Snacket om honom har gjort gällande att han är en snabb och teknisk spelare som håller till som antingen vänsterback eller vänsterytter.

– Vänsterback hade jag inte gillat för några år sedan, men nu har jag vant mig vid det. Sen är jag skolad som en offensiv spelare så jag tycker att jag har mina främsta egenskaper i spelförståelsen och passningsfoten, i alla fall den vänstra, haha.

– Sen försöker jag att alltid ha en hundraprocentig inställning också. Det betyder mycket i alla lägen.

Anton väljer (svaren i fet stil)
Naturgräs vs Konstgräs
La Liga vs Premier League
Glidtackling vs Slå en tunnel
Hämtmat vs Matlagning
Ronaldo vs Messi
Öl vs Vin
Idol vs På Spåret
Kalaspuffar vs Havregrynsgröt
Intervaller vs Skotträning
Mål vs Assist

Lämna en kommentar