ANNONS:
ANNONS:

Årets första Bredsida

Så var det dags att dra igång 2022 med årets första Bredsida.

Nytt år – men samma skit med covid-19. I alla fall ser vi till en början samma trend med dels en inställd Sparbanken cup i Vårgårda och dels ett försvårande av den vardagliga verksamheten i våra klubbar. Samkväm och kick-offer får nog lov att vänta ett tag till och dessutom lär de flesta trupperna härjas av både mindre och större förkylningar. Men, men. Träningen kan ju i alla fall dra igång och denna veckan är nog den stora startveckan för våra lokala gäng.

……………

Oliver Gussmo. Där har ni mannen som driver det nya laget under BK Sparks klubbflagg. Stommen blir ett gäng unga före detta handbollspelare som nu ska träna en gång i veckan och lira fotboll i sexan. Finns säkert vinnarskalle, fysik och en del bollkänsla i det gänget, men det återstår att se hur de får ihop helheten för att lira en hel säsong fotboll. Men kul att de lila är tillbaka i seriespel.

……………

Vårgårda IK har presenterat ett par tunga förlängningar, bland annat med spelande sportchefen Mohammed Abdulrahman. De har även knutit till sig bosniern Dejan Siranovic som flyttat till Sverige och Vårgårda. 30-åringen har spelat proffsfotboll i hemlandet och bör förstärka det defensiva ledet i VIK.

……………

AFC har den senaste tiden gjort klart med en hel del förlängningar från befintlig trupp. Många tunga namn blir kvar i klubben, och för egen del ska det bli kul att se vad Nicole Fallqvist kan uträtta om hon får vara skadefri och blir fulltränad. I går kom även en förlängning med fjolårets viktigaste kugge – Rebecca Cameras – som alltså inte fick eller tog chansen i ett allsvensk lag.

AFC har dessutom presenterat Rebecka Riestola som ny målvakt. 20-åringen kommer närmast från Nittorp.

……………

Daniel Andersson är ny tränare för Friscos damer. Mina säkra källor tidigare i vintras visade sig vara osäkra då men efter att dialogen mellan Frisco och Andersson återupptagits blev det alltså så att Leifs grabb leder styrkorna i ettan kommande säsong. Ett stort steg att ta från Södra Härene på alla plan, men känslan är att Daniel har drivet som krävs för att klara det steget.

På tal om Frisco har Annelie Carli deklarerat att hon slutar med fotboll. Ett stort avbräck givetvis, och känslan är att klubben har ett pussel att lägga för att spetsa till truppen något. Men sådant blir ju alltid lättare när man har huvudtränaren på plats.

……………

Gästskribenterna har presenterats och redan på onsdag är det dags för årets första gästtext. James Clark är först ut, så håll span på sidan i veckan för att ta del av hans debut. Sedan följer Maja Bertilsson, Stefan Carlsson, Elin Kängström och Jonathan Tedeborg i tur och ordning på onsdagarna framöver. En stark kvintett även det här året.

……………

Vi påminner om sammanställningen över allt som hänt i våra lokala lag på vår silly season-sida. Bara att hojta om vi missat något från ditt gäng.

……………

Planeringen inför säsongen här på sajten är i full gång. Jag letar fortfarande en samarbetspartner som vill synas i det här sammanhanget och även andra annonsörer är givetvis välkomna att höra av sig för en dialog. För föreningarna finns det nu möjlighet att boka in sig på årsabonnemanget för att annonsera på sajten inför sina hemmamatcher. Som vanligt numera justeras fakturan efter vad pandemin ger oss för verklighet när det väl vankas seriematcher.

I övrigt är planen att nöta på med Bredsidor, listor, tips och annat smått och gått för att fortsätta försöka öka intresset för den lokala fotbollen. Alla tips kanske inte kan genomföras, men jag lovar att alla tas emot med öppen famn. Så tveka inte på att höra av dig om du har någon tanke eller idé.

……………

Den egna vinterträningen flyter på ungefär som vanligt. Trots att min framtid på fotbollsplanen är oviss har det blivit vardag med en handfull löppass och gympass i veckan. Ofta av det kortare eller lättare slaget, men jag resonerar som det gamla ordspråket: Den bästa träningen är den som blir gjord.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar