ANNONS:
ANNONS:

Årets första Bredsida

Så är 2020 över och vi har dragit igång ett nytt fotbollsår. Men till en början blir även 2021 ett år som tassar runt på tå för coronapandemin.

I år får vi ingen rivstart på det nya året med en rafflande Sparbanken Cup i Vårgårda Sporthall. Det har blivit en tradition med direktrapporter från finalspelet på Trettondagen – men i år får vi nöja oss med en tillbakablick från fjolårets skrällseger av Södra Härene.

…………

Alingsås FC har inte legat på latsidan över helgerna. Istället har man presenterat två nyförvärv då Lidköpings FK-duon Taylor Townsand och Ebba Handfast valt Alingsåsklubben under 2021. Imponerande att kunna plocka spelare från en seriekonkurrent, det betyder att AFC har lyckats sälja in sin produkt och de det de erbjuder på ett bra sätt. Kanske skvallrar det också om att AFC kommer att vara distriktets bästa fotbollslag även under 2021.

Efter den här duon börjar AFC-truppen ta form. Ett antal tunga förlängningar har också deklarerats – bland annat Melissa Davin och Rebcca Cameras – på senare tid och även om det lär behövas ytterligare några namn för att gå in i en ny säsong med både spets och bredd.

…………

Jag gissar att alla lokala gäng snart är igång med sina försäsongen. Träning utomhus under ordnade former är ju tillåtet, så den som hade velat smyga igång med lite mysigt lir inomhus får snällt dra på sig långkalsongerna. Om och när mina långkalsonger kommer att dras på vet jag inte. SMSK drar igång på allvar nästa vecka med tre pass i veckan på konstgräset under ledning av nye tränaren Jörn Stuve. Återstår att se hur fotbollssuget beter sig den närmsta tiden.

…………

Alingsås KIK har förstärkt med Sollebrunns duktiga målvakt Evelina Johansson. Alla övergångar till och från alla lokala föreningar finns på silly season-sidan.

…………

Fyra av fem gästskribenter är presenterade här på sidan. Den sista dyker upp senare i veckan innan Niklas Andersson levererar årets första gästtext i nästa vecka. Härligt att den delen av säsongen inte påverkas av pågående pandemi.

…………

Den uppmärksamme ser att det har dykt uppe både nya och gamla annonsörer till höger här på sidan. Ytterligare företag har bokat sina platser senare under 2021, och än finns det tid att haka på lokalfotbollståget om man vill synas här och samtidigt stötta den lokala fotbollsbevakningen. Ta kontakt om du vill veta mer.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

3 svar på ”Årets första Bredsida”

  1. Vad menas egentligen med ”ordnade former”? Tycker det vore intressant att veta hur folk tolkar SvFFs bestämmelser. Framförallt hur man kan ”minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel”..

    Svårt att veta hur man ska tänka, och inte lätt att som amatöridrottsförening ta ansvar när bestämmelserna är så otydliga.. Är närkampsspelet ok? Hur minimerar vi antalet deltagare i ett fotbollslag? Vad innebär undvika trängsel?Ingen samling innan och efter träningarna?

    Svara
    • Ja, det är inte helt tydligt med vadd som gäller. Därav min lika vaga formulering ”ordnade former”. Jag överlåter det till andra att specificera vad som är okej och vad som inte är okej.
      // Jonas

      Svara
  2. Sjukt lökig formulering SvFF. Håll avstånd sägs det, helst minst två meter. Det är en fullstor sänglängd det. Inte ens ett opragmatiskt långt avstånd vid samtal med någon utomhus sker med två meters avstånd. Tvåmålsspel är ju uteslutet i så fall. 70-20 med två meter mellan spelarna? Dra långbollar i 90 minuter? Vore kul att få höra lite konkreta exempel på vad de tänker sig för typ av fotbollsträning under ”ordnade former”. Spontant känns det ju lite oansvarigt att göra något där en kan skada sig och belasta sjukvården som redan har det tufft. Men så kanske en inte kan tänka?

    Svara

Lämna en kommentar