ANNONS:
ANNONS:

Årets första Förstafemma

I dag är det dags för Förstafemman att återuppstå. Vi har valt ut de spelare och den tränare vi tycker gjort allra bäst ifrån sig under de inledande veckorna i den lokala fotbollen.

Liten vinjett_utan sponsor

MÅLVAKT
Calle Skoglöf, Holmalunds IF
Kommentar: Som vi skrev tidigare i veckan har Calle Skoglöf haft en alldeles strålande säsongsinledning – precis som hela Holmalund. Trygg, säker och uppträder dessutom med stor pondus i det egna straffområdet. Endast två insläppta på fem matcher.

FÖRSVARARE
Joakim Berg, Vårgårda IK
Kommentar: Känns som lagkaptenen tagit ytterligare ett kliv den här säsongen, och har varit strålande de inledande matcherna. Mittbacken är det solklara ankaret i VIK:s backlinje, i synnerhet nu med unge Adam Hägg jämte sig. Jocke Berg är tuff, smart, har en fin vänsterfot och uppträder som en vinnare på planen.

MITTFÄLTARE
Heather Williams, Holmalunds IF
Kommentar: Det amerikanska kraftpaketet har varit lysande när HIF gått oväntat starkt i Elitettan. Slitvarg, snabb, teknisk, ja i det närmaste en komplett fotbollsspelare som har gjort stor nytta under säsongsinledningen. Jag ser henne helst längst fram i banan, men för att få med henne i Förstafemman blir hon härplac

FORWARD
Andreas Johansson, Alingsås IF
Kommentar: Kom som aktat nyförvärv och har verkligen leverera hittills. Har gjort totalt sex mål, varav flera varit direkt matchavgörande. Har stor del i att AIF gjort rent hus och toppar tabellen efter fem omgångar.

TRÄNARE
Jesper Persson, Sollebrunns AIK
Kommentar: Tänkte länge ta ut Långareds Jan-Åke Karlsson, men gårdagens förlust mot Spark fick mig på andra tankar. Nu fastnade jag istället för Jesper Persson som ännu inte vet hur det känns att tappa poäng som huvudtränare. Sollebrunn toppar Trollhättesexan och Persson tycks trots ganska lite erfarenhet fått ihop laget på ett mycket bra sätt.  Det har varit idel stabila segrar för Bjärkegänget.

PÅ BÄNKEN
Lisa Molin, Hemsjö IF – sitt livs form?

Markus Larsson, Östadkulle SK – dominant match efter match.

Adam Bergström, Långareds BoIS, mål varje match fram till torsken mot Spark.

Fidan Tahiri, Herrljunga SK – har levererat framåt.

Håller du med om uttagningen? Eller hur ser din förstafemma ut? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar