ANNONS:
ANNONS:

Årets första premiärvecka

Dagens Bredsida handlar dels om den gångna helgen och dels om det som väntar runt hörnet.

På lördag spelar Vårgårda IK sin historiska debutmatch i division 2. Bortamötet med Lidköpings FK blir också den första av ett helt koppel av lokala premiärmatcher, eftersom de olika divisionerna startar efter varandra under i stort sett hela april månad.

Det är något speciellt med seriepremiärer ändå. Anspänningen är större än normalt och på något sätt är det just den där första matchen man har haft i bakhuvudet hela försäsongen. Serielunken har inte hunnit infinna sig utan alla är taggade till tusen inför årets första 90-minutare med poäng på spel.

Jag minns nog alla mina seriepremiärer. Min allra första i seniorsammanhang utspelade sig på Lenavallen 1997. Patrik ”Rosa” Holmberg räddade en straff i början av matchen och sedan kunde hans ÖSK vinna mot mitt SMSK med 1-0. Jag startade på bänken och hoppade in sista 20 minuterna.

Jag har efter det varit med om både bra och mindre bra premiärmatcher. 1999 spelade jag 90 minuter när vi i Vårgårda IK vann mot Hestrafors med 2-1 i division 3. Målskyttar var Mikael Öhman och Samir Terzic.

I division 4 har jag torskat med 1-0 mot ett vilt kämpande Kvänum, men jag har också kört över ett favorittippat Wargön på bortaplan med 4-1. Den sistnämnda matchen utspelade sig 2004 när vi i Holmalund till slut vann serien.

Om en månad har alla våra 25 lokala lag spelat årets premiärmatcher. Jag önskar alla lycka till och hoppas att ni skaffar er dels goda minnen för framtiden och dels en bra start på fotbollsåret 2017.

…………………….

Vårgårdas genrep innebar seger med 2-0 mot Dalstorp. Ännu ett kvitto på att VIK är moget för det som väntar.

…………………….

Hemsjös herrar hade en intensiv helg. I fredags blev det seger mot Stora Mellby med 3-0 och i går lirade man 0-0 mot Ubbhult. Om matchen mot SMSK – där jag hoppade in sista halvtimman – kan man konstatera att första halvlek var jämn och att HIF käkade upp oss efter paus. Man kan också konstatera att Tobias Olausson blir oerhört viktig för Hemsjö, som i det stora hela gjorde ett homogent och fysiskt starkt intryck.

…………………….

Lisa Andersson hoppade in mellan stolparna när Hemsjö föll mot Frisco B med 3-2. Är hon lika bra på att förhindra mål som att göra mål klarade hon säkert uppdraget galant.

…………………….

Södra Härene körde över Arentorp/Helås med 3-0. Skön revansch efter racet i Varasexan i höstas, där SHIF till slut fick ge sig och A/H så småningom fick en gratisplats i femman.

…………………….

Holmalunds herrar fick stryk av Vänersborgs FK med 3-1. Inget att säga om då jag håller VFK som ett topplag i division 2.

…………………….

Annelund fortsätter att spela målrika matcher. Denna gången blev det förlust med 5-3, och inte ens Stefan Sjöberg lyckades få backlinjen att hålla tätt från sin mittbacksposition.

…………………….

Holmalunds damer föll mot division 1-laget Qviding. Snart dags att varva upp om man ska bli att räkna med på allvar i Elitettan.

…………………….

Alingsås IF mötte Ahlafors i går söndag 19.00. En bedrövlig tid att spela match på, men AIF stod för en bra prestation och fick med sig ett kryss.

…………………….

På fredag är det sista dagen att skicka in sin gissning i Måltjuven. Läs mer här om hur du har chansen att vinna ett presentkort från Skosalongen.

…………………….

I torsdags sjösattes ett nytt projekt. Tillsammans med Sparbanken Alingsås ska vi hylla två av traktens alla härliga ungdomsledare, vilket känns riktigt roligt. Välkommen med din nominering.

…………………….

I veckan ska vi dra igång det stora Vårtipset. Alla lokala serier ska tippas i april månad och först ut är så klart herrarnas division 2. Det dyker upp i veckan innan kick off på lördag.

…………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar