ANNONS:
ANNONS:

Årets första serieseger

Vi kör igång veckan med en ny Bredsida.

I helgen kom årets första lokala avancemang – även om det må ha kommit i systersporten futsal. För även om Södra Härene missade sin chans att avgöra division 1 i fredags när det blev förlust mot Trollhättans IF så slutade SHIF en poäng före TIF. Detta då Borås AIK U knep en pinne och spelade 3-3 mot Trollhättan på söndagskvällen. Visserligen har BAIK U en uppskjuten match och kan gå förbi SHIF på målskillnad vid seger där, men då BAIK A redan spelar i högsta serien blir det ändå SHIF som för möjlighet att kvala mot Regionala futsalligan (RFL).

Södra Härene får därmed chansen att kvala uppåt efter sina 18 poäng medan Trollhättans IF och Alingsås Futsal Club (stabil 3-0-seger i helgen) stannade på 17. Nu får SHIF chansen att avancera upp ett pinnhål i seriesystemet från division 1 när nästa futsalsäsong drar igång.

På herrsidan föll Alingsås FC med hela 10-3 mot Borås AIK U – men har fortsatt chansen till överlevnad med en match kvar. AFC måste nu vinna derbyt mot Vårgårda IK kommande helg, vilket är fullt möjligt eftersom VIK redan är klart för degradering.

Det betyder att VIK nästa säsong är tillbaka i division 3 för att spela derbyt mot Södra Härene. SHIF som slutade trea i den nu avslutade division 3-serien.

……………

Gerdsken spelade träningsmatch i helgen och slog då division 3-laget Angered med 1-0. Stark start – vilket kan vara viktigt med tanke på att den fjolårets unga truppen konstigt nog genomgått lite av en generationsväxling i vinter.

……………

Vårgårda IK:s herrar  åkte till Vara och vann Sporttorget Cup. Det blev straffseger i både semifinal och final – och en titel är alltid en titel.

……………

Förra veckans text om Valentino Trumstedt var lite konstig att skriva. Att byta till division 2 och Sävedalen är förstås helt naturligt, det konstiga är istället den uteblivna dialogen mellan klubbarna. Nu sa ju Joakim Nogander i princip rakt ut att GBK inte tänker stoppa Valle, men hade det varit griniga klubbar med griniga personer på ledande positioner kunde det nog ha blivit en mer besvärlig historia än vad jag nu tror att det blir.

Däremot naturligtvis sportsligt tungt för GBK att tappa Trumstedt.

……………

Ni har väl inte missat den färska tabellsidan för säsongen 2023? Ni vet den som blir bättre och bättre ju längre året går.

……………

På tal om tabellsidor finns det ju sedan en tid tillbaka en sådan för DM-grupperna. Där har VFF sänkt ribban för begreppet grupp då Hemsjö och Mjörn är helt själva i sin efter att Hjärtum inte kommer till spel. Det blir dubbelmöte mellan grannklubbarna för att få fram en gruppsegrare och båda matcherna spelas på Alströmervallen.

……………

Förra veckans gjordes första träningen för min del. Men mina Copa fick faktiskt två pass då äldsta grabben glömde sina skor till en träning och då fick låna mina. Det blev succé givetvis – och i bilen hem gick snacket om att han också vill bli medlem i Copa-familjen.

……………

Allt fler klubbar har bokat in sina matchannonser inför säsongen, nu senast Holmalund och Alingsås IF dam och herr. Påminner om att även företag kan annonsera på sajten, bland annat finns det ett erbjudande där man syns hela sommarhalvåret för en billig peng. Har tyvärr tappat en av de stora annonsörerna som varit med tidigare år och förhoppningen är att ersätta den med ett antal mindre.

ta kontakt om du eller ditt företag till synas för tusentals läsare och förknippas med en stor folkrörelse som fotboll.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar