ANNONS:
ANNONS:

”Benke” och ”Krille” tar över Annelund

Annelunds IF har gjort klart med nya tränare. Nästa säsong leds laget av klubbens tidigare storspelare Kristoffer Holmén och Johan ”Benke” Bengtsson.
– Det känns riktigt roligt, säger Bengtsson.

Under 202o har Annelunds tränats av Tobias Andersson och Gustav Carlsson som också har spelat båda två. Den konstellationen blev dock bara ettårig då klubben nu har gjort klart med två ersättare som kommer att dela på ledarskapet. Krille Holmén har tränat Annelund i flera år tidigare innan han i somras valde att hoppa av uppdraget som tränare i Frisco på grund av personliga skäl. Men nu är han tillbaka på tränarbänken.

Johan Bengtsson spelade många år i Annelund och Holmalund och har i år fungerat som matchcoach när Andersson och Carlsson befunnit sig på planen. Så det här steget blir på så vis ganska naturligt.

– Ja, det känns som ett naturligt steg. Jag har fått liknande förfrågningar tidigare när Krille varit tränare men då har det inte riktigt passat. Men nu var det läge, och det känns riktigt roligt, säger Johan, som givetvis känner sin parhäst väldigt väl.

– Tror det blir bra att vi är två och vi har valt att köra på helt delat ledarskap. Vi har som målsättning att köra på både kollektivt och att kunna jobba med individuell utveckling.

Årets placering i botten av tabellen ser Bengtsson som något att förbättra.

– Självklart siktar vi uppåt och jag tycker att vi borde kunna klara av det. Vi har en hel del duktiga fotbollsspelare och de yngre blir ju ett år äldre till nästa säsong.

Din grabb John är med och lirar, hur blir det att träna din egen son?
– Han tyckte också att det skulle bli roligt och det var givetvis viktigt för mitt beslut också. Men jag har ju tränat han och hans jämnåriga sedan de var små så det är ingen ny situation.

Både Tobias Andersson och Gustav Carlsson har aviserat att de fortsätter som spelare över 2021.

Lämna en kommentar