ANNONS:
ANNONS:

Björk laddar för premiär

Alingsås FC är enda lokala lag som fortfarande har chansen till en hel säsong.
– Vi siktar på premiär sista helgen i maj och sedan en intensiv sommar och höst efter det, säger tränare Lars-Petter Björk i Coronakollen.

Endast tre träningsmatcher hann AFC med innan försäsongen blåstes av. Och några fler blir det inte om det går som planerat.

– Nej, det blir pang på det direkt om några veckor, åtminstone enligt det vi vet nu. Men det är samma för alla lag eftersom ingen har möjlighet till träningsmatcher, säger Lars-Petter Björk, som ändå tycker att laget är bra förberett.

– Det måste jag säga, tycker det ser riktgt bra ut. Vi hade ett break på sex dagar men nu är vi igång för fullt igen med fem pass i veckan. Alla är riktigt sugna och vi har inte haft några sjukdomar i truppen alls på sistone.

Det finns dock tre skador som stör AFC-tränaren. Moa Jarl gjorde en titthålsoperation i knäet förra veckan, Ida Lindqvist har problem med en höft och Karolina Kärnsund är överbelastad och har inte kunnat träna.

– Karolina tror jag är ganska långt borta tyvärr. Men Moas operation gick enligt rapporterna bra och ska kunna vara igång om några veckor och Ida väntar på en kortisonspruta. Så blir det positiva besked från de två tycker jag vi ligger riktigt bra till med truppen.

I nuläget är det Lidköpings FK som gäller i premiärmatchen. Men det kan komma att ändras tror Lars-Petter Björk.

– Jag tror att spelschemat måste förändras för att få in några veckomatcher. Och då är ju Lidköping ett av få lag vi kan klara mitt i veckan så jag skulle tro att det blir förändringar. Det finns ju också en risk att vi får en halverad säsong för kommer vi inte igång nu när det är sagt tror jag det blir svårt att få in alla matcher.

I veckan kom beskedet att både spelare och ledare i Alingsås FC går ner i ersättning på grund av coronakrisen. Inget konstigt med det, tycker Björk.

– Jag och Fredrik (Gustafsson, assisterande) hade pratat om det så det kom inte som någon överraskning. Vi två är ju permitterade en viss procent och det är inga problem nu när det inte är några matcher.

Hur landade lönesänkningen i truppen?
– Min känsla är att den har landat bra. Det är en väldigt speciell situation så det tycks finnas en förståelse för det, och en vilja att ställa upp för klubben.

Lämna en kommentar