ANNONS:
ANNONS:

Cykeläventyr betyder avbräck för AIF

Annelunds offensiva vapen Jesper Blom lär missa en stor del av vårsäsongen. 1 maj drar han i väg på en cykeltur ner över Europa.
– Det blir ungefär 400 mil innan vi är framme i Barcelona, säger 19-åringen.

I fjol smällde Jesper Blom in 15 baljor när Annelund tog sig tillbaka till division 5. Men sin snabbhet och allmänt aviga spelstil är han alltid jobbig att möta, men under våren slipper lagen i division 5 mellersta honom i flertalet matcher. Detta då han tillsammans med en kompis ger sig ut på ett cykeläventyr med start den 1 maj.

– Vi ska passera Köpenhamn, Berlin, Prag och sen ner en omväg till Rom innan vi siktar i oss på slutmålet som är Barcelona, säger Jesper om den rutt som duon stakat ut.

Idén kom till honom redan förra sommaren efter att han tagit studenten.

– Jag ville ut och resa en längre period och jag hade läst lite om cykling. Det är ju ganska billig jämfört med andra färdsätt, och dessutom tror jag det bli en väldig frihet när vi kan stanna var vi vill, säger Jesper, som berättar att tältet ska med på semestern.

– Det finns ju inte allemansrätt på samma sätt i Europa som i Sverige. Men får vi tillåtelse av markägaren att tälta så gör vi det, annars får vi hålla oss till campingplatser. Vi ser dagarna på svensk mark som lite uppvärmning där vi testar på allt med boende och så.

Har du tränat mycket?
– Nja, inte så mycket. Har cyklat till jobbat i Herrljunga några gånger, men inte mer än så. Jag får nog vänja kroppen allt eftersom.

Utöver alla storstäder som ska bockas av finns det ett evenemang som lockar. Damernas VM i fotboll spelas i Frankrike, och de ska försöka tajma in cyklingen så att de ska se Sveriges match mot Thailand i Nice.

– Det borde passa ganska bra, även om det är lite svårt att säga exakt hur det blir.

Trippen till Barcelona är beräknad att ta två månader. Hemfärden från Spanien är dock inte spikad ännu.

– Det kan bli cykeln hem också. Men det kan också bli tåg eller flyg, så vi håller det lite öppet.

I lördags sköt Jesper Blom Annelund vidare i DM med ett mål i den avgörande matchen i gruppen. Och han erkänner att det svider att missa så pass mycket av säsongen.

– Ja, det är riktigt tråkigt. Jag hinner vara med de två första matcherna bara, sen missar jag många efter det. Men jag borde ju ha hyfsad kondition när jag kommer tillbaka även om jag inte kommer lira någon fotboll, säger Jesper, som ändå tycker att försäsongen varit bra för hans AIF.

– Det tycker jag absolut. Tyvärr har vi haft en del skador på slutet nu men annars har vi gjort det bra så här långt.

Lämna en kommentar