ANNONS:
ANNONS:

Bomben: Östlund lämnar VIK

Tre dagar före seriepremiären står Vårgårda IK utan huvudtränare.
– Jag måste tänka på hälsan först och främst, säger Tomas Östlund, som lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Tomas Östlund kom som ny tränare i VIK i vintras. Men redan innan han hunnit spela sin första seriematch för klubben tvingas han lämna Tånga hed.

– Jag har problem med mitt blodtryck och har väl egentligen redan kört på för länge. Nu träffade jag läkaren igen i går och fick rådet att avsluta mitt tränaruppdrag. Så jag känner att jag måste göra så hur tråkigt det än är. Men det har blivit för mycket helt enkelt med jobb och pendling till Vårgårda och jag känner själv att jag inte orkat driva på och leva mig in i träningarna så som jag velat, säger Tomas, som bara har gott att säga om VIK som klubb.

– Jag har trivts jättebra, men hälsan måste gå först. Nu känns det bra att Peo Häggström finns med som sportchef, han kan ju klubben utan och innan.

Kommer vi få se sig på Tånga i år?
– Jadå, det tror jag. Så lätt släpper jag inte killarna, men jag måste bli frisk först.

Peo Häggström.

Sportchef Peo Häggström berättar att han redan satt igång arbetet med ett hitta en ersättare sin Tomas Östlund.

– Detta var väl inte vad man hoppades på efter två veckor som sportchef men det är bara att gilla läget. Vi har beslutat oss för att vi ska ha in en ersättare till Tomas och jag ska träffa lämpliga kandidater så snart som möjligt.

Hur löser ni det tillsvidare?
– Diyar (Faraj) blir huvudansvarig tills det att vi hittar en ny huvudtränare. Ronny Nordström och jag kommer stötta honom så länge och även Mommo (Mohammed Abdulrahman) kommer få ett större ansvar. Han har mycket kunskap och en hög status i gruppen så det blir en bra tillfällig lösning.

För Diyar Faraj blir det nu rakt in i hetluften. Redan på lördag spelar VIK premiär i division 2 borta mot Vänersborgs FK.

– Det blir en härlig utmaning. Även om förutsättningarna kunde ha varit bättre är det bara att gå ut och köra. Vi slår ur underläge och kan spela avslappnat så jag längtar till matchen.

 

Lämna en kommentar