ANNONS:
ANNONS:

Boråstjej kan hamna i HIF

Johanna Henriksson, född 1994. Där har ni eventuellt Holmalunds nya målvakt.
– Hon ska provträna och vi hoppas självklart att hon kommer att spela med oss, säger Michael Rosén.

Micahel Rosén
Michael Rosén ser fram emot premiären.

Förra veckan skrev vi om att Karolina Hultgren tagit time out på obestämd tid och att HIF endast har unga Moa Edrud som målvakt. Nu kan lokalfotboll.se/0322 avslöja att Johanna Henriksson, bördig från Borås, inom kort kan förstärka målvaktsstyrkan i HIF.

– Hon har varit i USA och pluggat och spelat i ett par år men är på väg hem. Hon kommer till oss på provträning i maj, och självklart hoppas vi att hon ska stanna hos oss, säger Michael Rosén, som har koll på vem Henriksson är.

– Dels har hon spelat med Antonia (Ferm Sandberg) och Moa (Jarl) i Qviding och dels har jag sett henne spela. Hon är väldigt kort för att vara målvakt, men kompenserar det med ett grymt närspel och är en komplett målvakt. Dessutom är hon målmedveten och vill något med sin fotboll.

– Våran målvaktstränare Marcus (Zetterberg) säger att hon är den bästa målvakten han har sett här omkring. Så får vi in henne skulle det kännas jättebra.

Utöver Henriksson provspel har Michael Rosén positiva nyheter om de båda knäskadade spelarna, Katti Ölvebo och Sofia Andersson.

– Vi har fixat specialskydd åt båda två och de ska prova att vara med och träna som vanligt. Det är väl mest i väntan på operation, men det betyder ändå att får med dem i omklädningsrummet och på träningarna. I Sofias fall handlar det förmodligen om en gammal skada som hon har spelat med ett tag, så det är inte omöjligt att hon är tillräckligt stark för att kunna spela fullt ut nu också.

I övrigt är Rosén taggad inför fredagens premiär mot Skövde KIK. Viktiga Sara Svensson har haft problem med både småskador och allergi, men även där går det åt rätt håll.

– Hon har börjat på bänken de senaste matcherna och vi får se hur det blir på fredag. Sara är ju en spelare man vill ha med, men samtidigt kommer det fler matcher efter premiären.

Lämna en kommentar