ANNONS:
ANNONS:

Borhammar Wahlin avgjorde Serneke Cup

Årets Serneke Cup är färdigspelad. Och det blev hemmaseger när arrangerande Alingsås IF vann finalen mot Vårgårda IK.

Det hela inleddes redan på lördagen där de 16 lagen ställdes mot varandra i fyra grupper. Tre av fyra lag gick dock vidare till nästa gruppspel på söndagen, och ett av de lagen som försvann på lördagen var tv-laget. Patrick Ekwall och kompani vann en match, men två raka förluster efter det gjorde att turnering bara blev tre matcher lång.

På söndagen var det trelagsgrupper som gällde och även där var det så pass generöst att två av tre lag tog sig till kvartsfinal. I kvartsfinalerna slog Vårgårda Röd ut Alingsås Futsal Club och Vårgårda Vit gjorde detsamma mot Holmalund. Vidare försvann Gerdsken mot Sollebrunn medan arrangerande Alingsås IF vann mot Herrljunga SK.

I första semifinalen drabbade de två Vårgårdalagen samman och i derbyt satte IK-grabbarna ner foten rejält. Det blev hela 5-0 mot de spelare som till vardags lirar med FK i femman.

I nästa semifinal spelade Alingsås IF mot Sollebrunns AIK. Där tog Bjärkelagets framfart stopp när AIF vann med klara 3-0, och tog sig till final mot VIK. För SAIK:s del väntade det andra Vårgårdagänget i bronsmatchen, och där vann Bjärkelaget med 2-0. Ännu en framgång för Sollebrunn som bekant spelade hem sexan i höstas.

Finalen spelade 2×10 minuter mellan AIF och VIK. Benjamin Hacker gjorde 1-0 till Vårgårda med Axel Heljegård höll sig framme och kvitterade före den korta pausvilan.

I den andra halvleken slog förre VIK-spelaren Adam Borhammar Wahlin in 2-1 till grönvitt med drygt sex minuter kvar. VIK gick för ett kvitteringsmål men Jesper Spindel i AIF-kassen släppte inga fler bollar förbi sig utan Alingsås IF höll undan och fick lyfta bucklan.

Lämna en kommentar