Bosona och Holmalund vann i Tångahallen

I dag har Vårgårda Futsal Cup avgjorts. Och efter en hel dag av fotboll stod FC Bosona som segrare i herrklassen medan Holmalunds IF spelade hem damklassen.

Jubel
Nytt rödvitt segerjubel.

På damsidan var det två femlagsgrupper som gällde och de två främsta gick till semifinal. Från trakten fanns Östadkulle, Frisco, Södra Härene samt två lag från Holmalund på plats, och båda HIF:s lag tog sig också till semifinal. Där ställdes de mot varandra, och lag 1 vann med 2-0.

I den andra semifinalen möttes Qvidings båda lag och det blev lag 2 som tog sig till final mot Holmalund. Där var HIF minst en klass bättre och vann med hela 4-1, och det blev ytterligare en rötvit turneringsseger. De vann ju Knallen Cup i Borås för någon vecka sedan.

På herrsidan var det sex fyrlagsgrupper som kom till spel, och på eftermiddagen fick de lag som lyckats bäst spela vidare i åttondelfinal. Där försvann Herrljungs SK mot Bosona medan Gerdsken slog ut Byttorp och Östadkulle gjorde detsamma med Töllsjö. Vidare vann Annelund mot Vårgårda 1, Säven/Hol slog ut Vårgårda 3 medan Vårgårda 2, innehållande spelare från FK-laget,  skickade hem FC Alingsås 2.

I kvartsfinalerna vann GBK mot Alingsås IF med hela 3-0 medan det blev betydligt tätare i de övriga tre. Östadkulle vann mot Annelund med 1-o och Vårgårda IK FK slog ut Säven/Hol med samma siffror. Vidare vann FC Bosona mot Vänersborgs IF med 2-1, och ställdes sedan mot GBK i semifinalen. Där föll alingsåsarna med 3-1 på straffar medan VIK FK slog ut Östadkulle med 2-1 i sin semifinal.

Bosona mot FK i finalen således, och där visade sig gästerna från Göteborg vara vassast och vann med 2-0. Ingen finalseger för arrangersföreningen med andra ord.