ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan är tillbaka

Även den här veckan drar vi igång med att summera den gångna fotbollshelgen.

Östadkulle har fått en smakstart i division 3. I helgen kom andra raka 3-2-segern efter att man slagit SAIK/SMSK i första rundan. Då – som nu mot Rävlanda – var det Linnea Lennermo och Sofia Kjellén som var de stora segerorganisatörerna, och med sex poäng på de två första matcherna har ÖSK skaffat sig ett ypperligt läge att klara kontraktet.

……………

Herrarna i samma klubb var med om en riktig knall i helgen. Men då pratar vi åskknall. Bortamötet med Hedared fick avbrytas med cirka 10 minuter kvar, och matchen ska nu spelas klart vid ett annat tillfälle. Det betyder att ÖSK har en stund på sig att kvittera Hedareds 1-0-ledning.

……………

Säven/Hol lyckades inte upprepa prestationen från premiären när man kryssade borta mot Sandhem. Det enda som var sig likt från veckan innan var att Christoffer Krabbe hittade nätet.

……………

Annelund tog däremot andra raka segern när man bortaslog Tvärred/Vegby. Gabriel Holmén var mannen för dagen i AIF, som fått en ypperlig start i återkomsten till femman.

……………

Herrljunga har däremot fått en mardrömsstart med 2-9 på två förlorade matcher. Två topplag har förmodligen stått för motståndet, vilket kan vara en liten tröst i bedrövelsen.

……………

VIK FK följde upp premiärsegern med en ny triumf borta mot Floby. Inget att anmärka på i den säsongsstarten, även om det ”bara” handlat om två uddamålssegrar. Men sex poäng är som bekant alltid sex poäng.

……………

Alingsås FC tog tredje raka när Hertzöga besegrades med 4-2. Men det satt ganska hårt åt och det dröjde till slutet av matchen innan Olivia Sultan gjorde viktiga 3-2. Men full pott även här – och nu väntar en högintressant seriefinal mot Göteborgs DFF på lördag.

……………

Frisco inkasserade andra raka nederlaget när Lödöse/Nygård vann med klara 3-0. Lite synd att magin runt Katebovallen som det pratades om efter premiärsegern försvann redan i andra hemmamatchen, även om tre poäng på tre matcher inte är någon katastrof för Frisco.

……………

Fricsos herrar hade däremot en lyckad vecka när man vann derbyt mot Södra Härene i Alingsåssexans första runda. Kanske en första hint om att Frisco inte tänker bli sämsta lokala gäng i den serien?

……………

I samma serie tog Mjörn en programenlig seger borta mot Sjövik. Även Hemsjö var i farten, men där var det inte lika roligt då förmodade topplaget Töllsjö vann med hela 8-1 på Byvallen.

……………

Vårgårda IK är nu riktigt illa ute i division 2. Borta mot IFK Åmål kom en ny förlust och man står nu kvar på den enda poäng man tog i premiären. Mest oroväckande är att man mött tre förmodade bottenlag, men ändå inte lyckats ta första segern. Det tycks vara det klassiska – men ack så viktiga – spelet i straffområdena som ännu inte nått den rätta nivån för VIK.

……………

Gerdsken är nere på jorden efter 1-3 hemma mot Ahlafors. Läste i AT att tränare Björk beklagade sig över ett par tuffa domslut – men oavsett hur det var med den saken kan man nog slå fast att jag var rejält fel ute med Ahlafors som jumbo efter den säsongsstarten de har levererat.

……………

Alingsås IF har varken vunnit eller förlorat ännu. Tredje raka krysset blev ett faktum när Främmestad fick med sig 0-0 från Mjörnvallen. Jag skriver fick med sig för att AIF återigen gjorde sken av att man var värt mer än en poäng, men någonstans är det så klart en oförmåga att inte lyckas omsätta bollinnehav och spelövertag till målchanser och mål. Kanske har jag (och några till) överskattat Oliver Östlind och kompani? Det lär ge sig framöver – även om tre raka kryss också vittnar om en stabilitet i laget tillräcklig för att vinsterna snart kan vara på väg in.

……………

Holmalund är istället det lokala lag som går bäst i herrarnas division 3. André Nilsson hade lekstuga med fyra baljor när man besegrade Ödsmål med 5-2 och tog tredje raka segern. Det är nio poäng som är oerhört sköna att ha med sig nu när man står inför två tuffa matcher mot Trollhättans BoIS och Skoftebyn.

……………

I Trollhättesexan startade våra två lag med var sin seger. SAIK vann den något knepiga premiärmatchen borta mot Trollhättans FF medan SMSK avgjorde redan i första halvlek hemma mot Elmer/Fåglum. På lördag vankas det Bjärkederby med Sollebrunn som hemmalag, och då står det självklart både prestige och poäng på spel.

……………

SAIK/SMSK har fått en tung start i trean. Två sura uddamålsförluster finns på kontot, så det gäller att plocka fram det där lilla extra för att få med sig poäng framöver.

……………

Alingsås KIK studsade tillbaka direkt efter den slätstruka premiären. 5-0 hemma mot Södra Ving/Timmele var ett styrkebesked som utöver de tre poängen lär ha givit en rejäl boost inför fortsättningen.

……………

Påminner ånyo om tabellsidan. Kika på den.

……………

För egen del tillbringades lördagen i Borås för att titta på Kronäng Arena Cup. Ingen dålig anläggning Boråslaget kan skryta med, även om det ihållande regnet drog ner helhetsbedömningen något.

För övrigt är min gubbvad nu betydligt bättre. Massage, rehab och slutligen två löppass utan känning gör att jag den här måndagskvällen snörar på min Copa igen. 18.30 smäller det på Brynet, men det är ingen idé att ni kommer dit för med anledning av stundande derby talar det mesta för att Jörgen Andersson väljer att genomföra en så kallad stängd träning.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar