ANNONS:
ANNONS:

Ny måndag – ny Bredsida

Så drar vi igång en ny vecka. Och vi gör det med en färsk Bredsida om den gångna fotbollshelgen.

Alingsås FC tog sjätte raka segern när man körde över Skövde KIK med klara siffror. Om jag inte har missat något är nu AFC ett av två lokala lag som har fullt pott hittills. Det andra är mitt eget Stora Mellby SK.

…………..

Friscos damer fick dåligt betalt för en bra prestation borta mot Rössö. En straff för hemmalaget blev avgörande i slutet när Frisco föll med 2-1. Hårda bud.

…………..

Vårgårda IK gjorde en grym insats när man besegrade serieledaren Stenungsund med 2-0 hemma på Tånga. Det snackades om att det kan ha varit VIK:s bästa match genom tiderna, och allra bäst ska Mommo Abdulrahman ha varit. Tre raka nu, och målsättning om topp fem börjar känner mer och mer inom räckhåll.

…………..

I herrtrean var GBK det enda glädjeämnet den här helgen. Efter två torftiga insatser utan offensiv framgång gjorde man fyra mål när man körde över nykomlingen Ödsmål. Starkt gjort – och viktigt att studsa tillbaka efter det bleka derbyt.

AIF tycktes å sin sida drabbats av baksmälla efter segern på G-vallen. Hemma mot Falköping kunde man trots en bra start med ledningsmål inte komma upp i nivå utan bortalaget vann välförtjänt. Knepigt, och jag blir inte riktigt klok på de grönvita manskapet. Noterbart är att Niklas Klingberg den här gången var uppsatt som både spelare och tränare, mig veterligen för första gången i år.

Holmalund har nu två raka förluster. Borta mot Tidaholms GoIF var det återigen offensiven som klickade och man blev både mållöst och poänglöst. Vi får nog konstatera att formsvackan har infunnit sig för stadens röda lag.

…………..

I damtrean har SAIK/SMSK nu tre raka segrar och har därmed parkerat  på övre halvan. I samma skikt jagar Alingsås KIK så man är i stort poängbehov när Främmestad/EFFK/Nossebro gästar Noltorpsvallen i afton om man vill närma sig topplagen. Dagens andra lokala matcher spelas i sexan när SAIK och ÖSK är i farten.

…………..

Frisco är inte längre obesegrat och Hemsjö är inte längre utan seger. Den meningen går att skriva eftersom Hemsjö vann grannderbyt på Katebovallen med 3-2.

Mjörn gjorde jobbet mot Borgstena och jagar serieledaren Töllsjö i toppen. Strax där bakom ångar Södra Härene på bra, på söndagen kom en ny seger när man bortaslog Borås GIF. Imponerande att SHIF år efter år tar sina poäng i sexan, och även 2019 heter en av målskyttarna Martin Dahlberg. Han är född 1969.

…………..

I femman väntar det ett högintressant derby i morgon när Säven/Hol åker till Mörlanda Sportcenter. Säven/Hol är numera serieledare efter att man hemmavunnit mot Sparsör i den tidiga seriefinalen.

VIK FK vann förra veckans derbyt mot Annelund efter ett sent segermål av Mattias Berg, och är därmed med i den absoluta toppen. Lika muntert är det inte i Herrljunga efter att man torskat med hela 5-1 mot Rångedala. allt mer talar för att det blir en stenhård kamp för överlevnad för HSK även under 2019.

…………..

Södra Härene fick ingen lätt resa mot Alingsås KIK U när gästerna vann med hela 6-0. Stora siffror blev det även för Hemsjö, men där var det betydligt roligare eftersom det handlade om seger istället för nederlag.

…………..

Blev ingen egen match den här helgen. Utbygge och familjelogistik gjorde att jag inte hade möjlighet att vare sig åka med SMSK och lira mot Lödöse/Nygård eller besöka någon av våra lokala arenor. Så kan det vara ibland.

…………..

Tipsen i Helgens hetaste har under våren varit ganska skrala. Några fullträffar har det blivit men överlag har det varit knappt godkänt. I helgen hade jag rätt tecken på de båda division 1-matcherna, men i övrigt var jag snett på det mesta.

…………..

Påminner ånyo om tabellsidan. Det är bra skit, helt enkelt.

…………..

För den som är intresserad kan jag nämna att Albinot Rexhepi gjorde båda målen när FC Trollhättan vann med 2-1mot Åtvidaberg. FCT går bra i ettan nu.

…………..

Moa Edrud har startat fyra av Växjös sex matcher allsvenskan. Inte dåligt av den fortfarande unga målvakten med Södra Härene som moderklubb.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar