ANNONS:
ANNONS:

En ny Bredsida

I den här Bredsidan summerar vi den gångna fotbollshelgen.

Alingsås KIK gjorde jobbet även i den sista seriematchen och kunde jubla över den säkrade seriesegern. Kul att KIK har byggt upp någonting bra från grunden efter att självt ha tagit steget ner till fyran för några år sedan. Nu är känslan att både klubben och laget är redo för division 2, och det ska bli intressant att följa den fortsatta resan under 2020.

I samma serie avslutade ÖSK med ännu ett stort nederlag och det är bara att konstatera att fyran är en mer lämplig nivå med nuvarande lag.

SAIK/SMSK å sin sida knep en pinne i serieepilogen och är väl förtjänt av det sedan länge säkrade kontraktet.

…………….

Även Hemsjö fick dra på sig guldhattarna i lördags. En pinne i sista rundan räckte, och kul att det blev just Elin Larsson som fick skjuta upp Hemsjö i trean. Starkt gjort att vinna en oviss serie full med U-lag från större klubbar.

Södra Härene slutade även de en bra säsong på bästa sätt med en seger och befäste därmed sin plats en bra bit ovanför bottenskiktet.

…………….

I ettan slutade derbyt på Katebovallen mållöst. AFC brände en straff i slutminuterna och därför är nog Friscokeepern Moa Johansson det närmsta vi kommer en matchvinnare. En stark poäng för Frisco, som därmed kan summera en mycket vass debutsäsong i ettan. För AFC börjar nu allvaret med första kvalmatchen borta mot Älvsjö nu på lördag.

…………….

I herrtrean var det stor dramatik om kvalplatsen mellan Skoftebyn och Gerdsken.  På förhand var det två plusmål till fördel för Skofta, men när William Drake gjorde 1-0 mot Trollhättans BoIS direkt i matchupptakten var det början på en målmässig överkörning som skulle räcka ända till kval. För trots att Skoftebyn slog AIF med klara 4-1 gjorde GBK hela 7-0 på BoIS och gled därmed förbi just innan serien var färdigspelad. En alldeles utmärkt tajming, och nu väntar Landvetter i ett första dubbelmöte med start på lördag.

Holmalund fullbordade sin miserabla avslutning på serien med torsk 6-1 mot Falköping och det blir till att slicka såren rejält i höst och vinter i det rödvita lägret.

…………….

Vårgårda IK fick med sin en viktig pinne när man spelade 1-1 hemma mot Torslanda. Vid seger hade kontraktet varit säkrat, men även nu ska det oerhört mycket till om det inte ska lösa sig för VIK. Visserligen två tuffa matcher kvar, men jagande lag måste ändå ta typ full pott för att ta sig förbi.

……………

Säven/Hol brände sin sista möjlighet till division 4 när man bara fick 3-3 mot Grolanda. Seger hade förvisso inte hjälp då toppduon vann, så Säven/Hol får nöja sig med att bli trea och ha seriens skyttekung i Christoffer Krabbe. Mot Grolanda kom tre nya mål och nu är han uppe på 42 kassar på 21 matcher. Två i snitt skojar man inte bort.

Derbyt i samma serie slutade med en något oväntad matchvinnare i Tobias ”Åke” Andersson som gjorde matchens enda mål på Skoghälla. HSK hade dammat av Erik Karlsson som anfallare, men inte ens den gamla skyttekungen fick hål på Annelund som med årets andra derbyseger underströk att AIF är bäst i Herrljunga kommun under 2019. För Herrljunga fortsätter den ovissa hösten ända in i sista rundan.

…………….

I Bjärke höll alla SMSK:are på Sollebrunn i deras möte med Wargön. Men då SAIK föll med 4-0 räckte inte SMSK:s 6-0 mot Upphärad för att säkra seriesegern. Nu krävs en poäng mot nästjumbon Alvhem i sista rundan på lördag, men klarar man inte det har man nog inte i femman att göra.

…………….

Mjörn gjorde vad man skulle när man slog Södra Härene med klara siffror borta. Nu krävs det ”bara” att Frisco luggar Töllsjö på poäng i sista rundan för att Mjörn – som spelat klart och just nu leder serien – ska bli mästare i kavaj till helgen. Om inte väntar kvalspel på Bodarnevallen.

I samma serie lämnade Hemsjö wo till bortamatchen mot Savana. Hörde röster som sa att anledning var allt det stök med hot, slagsmål och avbrutna matcher som låg bakom beslutet. Stämmer det är det bara att beklaga över den uppkomna situationen i Alingsåssexan.

…………….

För egen del tycker jag att jag har haft en ruskig otur den här hösten. Inte bara för det brutna benet i foten, utan även för alla satans datumkrockar. Holmalund – Gerdsken sammanföll med Alingsås 400-årsjubileum, lördagens derby i damettan krockade med Bjärkedagen (betydde jobb för mig) och som extra lök på laxen spelar Alingsås FC sin avgörande kvalmatch den 12 oktober vilket är samma dag som vi har premiär med årets kabaré. Det irriterar mig rätt mycket faktiskt.

…………….

En del tabeller är nu färdigspelade. Därför påminner vi ånyo om den här sidan.

…………….

Var på Gerdskenvallen på P10-match i helgen. Där fick jag fram uppgifter – som sedan bekräftades – om att det blir Niklas Andersson som återvänder som tränare efter att Lars-Petter Björk nu slutar. Men först ska L-P leda GBK i ännu ett kval.

…………….

Stefan Strinds Skövde AIK har tappat stinget något på slutet och efter helgens förlust ser det ut som att det inte blir något kval mot Superettan.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”En ny Bredsida”

Lämna en kommentar