ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan är tillbaka

Vi kör igång veckan med en Bredsida.

Vårgårda IK hade en dyster söndag på Tånga hed. Det man vill efter ett tränarbyte – och inte sällan också får – är en omedelbar kortsiktig förändring. Det blir en nystart och trender kan då brytas. Men så blev det inte alls. Vänersborgs FK vann med klara 4-1 och dessutom drabbades VIK av två utvisningar.

Nu är det hårda bud med allt mindre tid att gräva sig upp ur den allt djupare svackan. Det handlar om att träna vidare, jobba hårt och kriga sig till poäng i rätt matcher mot bottenlagen för att vända den här trenden.

………..

Alingsås FC ser ut att ha segmenterat sin plats i mitten av Elitettan. 3-0 hemma mot Bollstanäs var ännu en prestation som understryker att AFC är för bra för att åka ur den här serien. Kul, nu gäller det att man fortsätter tro på det mot topplagen, kanske skava sig till en och annan poäng där och sedan bygga vidare mot nästa säsong.

Plus att man måste fortsätta med samma jämna nivå mot bottenlagen för att inte tappa så kallade onödiga poäng.

………..

Alingsås KIK ställde till det för sig genom att släppa in fem mål mot Ljungskile. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher, och därför blev årets första förlust ett faktum. Jag tror de närmsta veckorna kommer visa om KIK är ett lag för serieseger eller inte. Är man det bör man studsa tillbaka ganska snabbt.

………..

IK Frisco gick två ronder mot Lödöse/Nygård i helgen. Herrarna torskade med hela 5-1 medan damerna hade oturen att inkassera ännu en 1-0-förlust. Det var den tredje i årets seriespel och återigen var det den låga procenten framför motståndarnas mål som förstörde festen.

………..

Holmalund hade lekstuga med Stenkullen och vann med hela 8-0. Alfred Johansson hade roligast av alla med sina tre baljor, men det var givetvis viktigt att både Nilsson och Stenseke hittade nätet. Känslan är att den anfallstrion ska kunna göra mål mot alla lag i den här serien.

………..

Gerdskens förlustnolla försvann när IFK Skövde vann med 2-1 på söndagen. En bommad straff av Christoffer Krabbe kunde ha givit poäng, men nu tappade GBK mark i toppen. Dessutom skadade sig både Erik Hjort och Gustav Blomgren, och Jacob Borgs fot är illa däran sedan derbyt mot Holmalund. Nu är det dags att visa om den gulsvarta bredden räcker för att haka på i toppen.

………..

Alingsås IF tappade två poäng när Främmestad kvitterade till 1-1 en stund före slutet i fredags. Därmed fjärde raka utan seger och AIF ligger fortsatt skrynkligt till i tabellen. Ändå viktigt att bryta förlusttrenden och att göra mål, denna gång utan starka namn som Benjamin Hacker och Oliver Östlind som båda var avstängda.

………..

Derbyt i fyran blev aldrig någon match. Södra Härene var klassen bättre än Östadkulle och vann med klara 6-0. Kanske har SHIF något bra på gång även på damsidan?

Herrarna städade som väntat av Sjövik med stora siffror. Där var Joel Andersson hetast med tre mål för Hära.

………..

Sollebrunn går som tåget i trean. Borta mot Wargön kom tre nya poäng och laget nosar just nu på division 2. Långt kvar visserligen – men ändå oerhört imponerande.

I samma serie knep Hemsjö en pinne borta mot Vedum.

………..

I mellersta femman tycks det ha lossnat rejält för Säven/Hol. Tre raka nu och hela 7-0 mot Tomten. Även Herrljunga hade målkalas när årets första trea kom hemma mot Rångedala. Viktigt – och ett rejält kliv i tabellen för det gänget.

Och när även Annelund knep en pinne mot topplaget Gällstad kan vi summera en resultatmässigt god helg i den serien.

………..

Mjörn vann mot Horred med hela 5-2 och visade att laget är tillräckligt starkt för division 5. Känslan är att detta ska lösa sig i höst.

För övrigt hörde jag att Sollebrunns målvakt Simon Ryberg har kritat på för Mjörn. Inte lätt att vara andrekeeper bakom Jimmy Johansson, så det bytet kan jag förstå.

………..

Just Sollebrunn svarade för en fin prestation när man slog dittills obesegrade Hemsjö med 3-2. Viktiga poäng för SAIK. För grannkollegan Långared var det nära poäng mot Hjärtum, men bortalaget vann med 2-0 på Ollevi.

Östadkulle spelar toppmatch ikväll när Trollhättans FF gästar lenavallen. Vinnaren där tror jag blir den riktiga utmanaren till Södra Härene i toppen.

………..

Mitt SMSK har det tungt för tillfället. Ledning med 3-2 och en man mer borta mot Trässberg förvandlades till 3-4 under sista kvarten. Tyvärr lite nykomlingssyndrom med bolltapp i fel lägen och lite klent i de båda boxarna just nu. Men vi tränar på och siktar på trendbrott hemma mot Corner på fredag.

………..

Tabellsidan börjar nu bli riktigt fet. Även om säsongen är ung är det ju faktiskt inte många matcher kvar att vinka på.

………..

Förra året gjorde Mjörns Patrik Kula Karlsson mål i alla seriematcher utom en. Alingsås KIKs: Linnea Ström har hittills gjort mål i alla, och det ska bli kul att se hur den trenden kan utveckla sig i höst.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar