ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan är tillbaka

I dag kör vi en liten Bredsida igen. Som vanligt om både det ena och det andra.

Alingsås IF spelade årets första träningsmatch i lördags. Det blev förlust med 4-2 mot Hisingsbacka efter att Hampus Nilsson och Oliver Östlind nätat för de gröna. Det betyder att Benja Hacker blev mållös i sin debut, när han gick in från start i anfallet tillsammans med unge Charlie Axede (bror till Adam). Noterbart är att AIF ställde upp med en klassisk 4-4-2:a, vilket egentligen inte betyder någonting då Niklas Klingberg varvat ganska friskt mellan sifferkombinationena tidigare.

………………………

GBK torskade med 1-0 hemma mot Hestrafors. Det blev alltså förlust för Niklas Andersson mot hans förra gäng.

………………………

Hemsjös match mot Azalea som skulle ha spelats på söndagen blåste bort. Det fantastiskt fula vädret gjorde att parterna valde att ställa in fajten på förhand. På lördagens lirade dock Stora Mellby mot nyblivna division 4-laget Sjuntorp. Den matchen slutade 1-1 efter att Tobias Karlsson – som jag hintade om för några veckor sedan – målat för SMSK. Kan bli Karlssons år det här.

………………………

Det har stormat lite i Elitettan se senaste veckorna. Kungsbacka brottas mot spelarbrist och svag ekonomi och även LB07 har haft samma bekymmer. Nu har Skånelaget LB07 också meddelat att det drar sig ur serien, något som ännu inte Kungsbacka tvingats till.

Ersättare i Elitettan blir Sunnanå, vilket betyder att Alingsås FC kan addera en tripp till Skellefteå när det geografiska pusslet läggs.

………………………

Emelie Johansson är klar för en roll som assisterande tränare i Alingsås KIK. Johansson som spelat på högsta nivå sedan hon slog igenom i Holmalund för ett antal år sedan tillför givetvis både rutin och kunskap. Sedan vi hördes av i en Bredsida har även Emilia Hafström presenterats av KIK som därmed understryker att de menar allvar i division 2.

………………………

SK Mjörn har presenterat Anton Kjärrman som ny spelare. 16-åringen återvänder från en sejour i Alingsås IF där han har fått testa division 3-spel, vilket skvallrar om att det blir en fin förstärkning på Bodarnevallen.

………………………

Efter en vecka där gubbvaden varit sämre än någonsin är nu smärtan borta. Planen är att stegra rehabträningen för att i slutet av veckan testa ren löpning igen. För jävla tråkigt – men sånt är livet.

………………………

Så här i februari när kanske inte alla har den helhjärtade motivationen för att spela träningsmatcher i dåligt väder kan jag bjuda på ett citat från Mikael Prodér. som kanske kan få er att hitta gnistan och glädjen. Jag och Proddan är lika gamla och i början av 2000-talet spelade vi tillsammans i Holmalund, och den här dagen vankades det träningsmatch med U-laget mot Långreds A-lag. Jag och Prodér delade intresset av att kunna de flesta lokala spelarna vid namn, och på uppvärmningen på Sollebrunns blåsiga grusplan snackade vi om Långareds tuffe anfallare Anders Brunnegård som vi minsann var tvungna att se upp med. Någon vilsen junior till vänsterback – som inte har samma koll på traktens lirare – kliade sig i huvudet och frågade lite försynt vem Anders Brunnegård är. Prodér flinade och svarade iskallt:

– Det märker du när han har gjort två.

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar