ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan är tillbaka

Vi kör en liten sammanfattning av helgen även den här måndagen.

Alingsås KIK såg ut att ha kopplat greppet om seriesegern i division 2 efter seger i krysset i onsdagens seriefinal. Men när den matchen följdes av nytt kryss mot Falköpings KIK nu i helgen ser det nu ut att bli ett race ända in i mål. Skultorp ligger tvåa med något sämre målskillnad än Alingsåslaget och Frisco är endast en poäng bakom den duon. Frisco vann sin match på söndagen med 2-1, så det blir minst sagt en rafflande avslutning i den serien. Inte minst derbyt mellan Frisco och Alingsås KIK i den allra sista omgångenhar potential att bli en förstklassig rysare.

………………

I damtrean åkte ett ungt SAIK/Långared och stred tappert mot Bergdalen U. Men dessvärre blev det till att resa hem tomhänt efter torsk med 1-0, och nu är division 4 nära för Bjärkelaget.

………………

I fyran tog VIK återigen en seger när det blev 2-1 hemma mot Kronäng U. Med en match kvar parkerar VIK därmed på fjärde plats.

Hemsjö ligger kvar på sin tredjeplats efter förlust i toppmötet med Södra Ving/Timmele. Visserligen har HIF en matc mindre spelad än tätduon, men det blir tufft att kravla sig på topp två nu på upploppet.

Södra Härene/Östadkulle tog en ny trepoängare när Sjuntorp besegardes med 2-0. Roligt med en bra höst för det gänget, sånt brukar ge lite boost inför kommande säsong.

………………

I herrtrean är det synd att det inte är något kval mot division 2 att spela om. Alla våra fyra lag är ju med och gör upp bakom Herrestad – som i helgen tog en ny seger. GBK stred tappert på Gerdskenvallen, men till slut var serieledaren starkast. GBK gör nog bäst i att plocka lite poäng ganska snart för Råslätt tycks ha kommit igång i botten och är nu endast fyra poäng efter gulsvart.

Vårgårda IK fick nöja sig med en poäng hemma mot Åsarp/Trädet. Mohammed Abdulrahman gjorde båda målen i 2-2-matchen, som var ännu ett bevis på hur jämnt det är mellan lagen i det skiktet av tabellen.

Roligast i helgen var annars att André Nilsson gjorde comeback i Holmalund efter sina senaste skadeprobel. Han hoppade in när Tidaholm ledde med 2-1, men ordnade ordnade ganska snart 2-2 på egen hand när han gled emellan två försvarare och petade in kvitteringen. Som grädde på moset spelade Nilsson sedan fram Anton Stenseke till avgörande 3-2. Med André Nilsson i laget växer givetvis både tuppkammen och kompetensen i Holmalund, även om offensiven stått sig stark redan tidigare i år.

Alingsås IF är fortfarande bästa lokala lag i serien efter 5-3 hemma mot Hjo. Tror Niklas Klingberg hellre hade sett en kassaskåpsäker 3-0-vinst än en svängig hawaii-historia, men nu blev det i alla fall tre grönvita poäng igen.

Nu talar allt för att hösten derbymatcher kommer att avgöra den inbördes ordningen mellan våra lag – och där smäller det redan på lördag när AIF tar emot HIF på Mjörnvallen.

………………

Mellersta femman går mot en rafflande avslutning de sista omgångarna. Nu i helgen tog Östadkulle ett stort kliv mott säker mark när de hemmaslog Annelund med 2-1 i grannderbyt. Samtidigt torskade både Säven/Hol och Herrljunga i jämna matcher och därmed fortsätter dramatiken runt det nedre kvalstrecket. Kika tabellsidan för att se exakt hur jämnt det är. 

………………

Mjörn fick äntligen betalt för allt slit när Grimsås besegrade med 4-1 på bortaplan. Men det är fortsatt jämnt i botten och sannolikt behövs det någon poäng mer på de två matcher som återstår för att Mjörn ska slippa kval.

………………

I Varasexan är det fortsatt helt jämnt efter att både Sollebrunn och Stora Mellby förlorat helgens matcher. SMSK är två poäng före, men SAIK spelar den uppskjutna matcher mot Hjärtum nu i veckan. Så även det racet går vidare.

………………

I Alingsåssexan rådde Hemsjö inte på Dardania – som nu ser ut att vinna serien. Förlusten betydde också att slaget om topp två är förlorat för Hemsjö.

Istället får de försöska behålla platsen som bästa lokala lag. Södra Härene vann mot Sandhult och är nu endast en pinne bakom Hemsjö. Frisco däremot är fast förankrat i mitten efter förlust mot kvaljagande Sjövik.

………………

Parkeringsvakt på hundutställning i Vänersborg. Det är precis lika osexigt som det låter, men lika fullt är det den aktiviteten många i Stora Mellby SK har ägnat sig åt i helgen. Någonstans fint att se hur många ställer upp för att få in en slant till en ideell förening, även om det tog emot när klockan ringde 04.55 i lördags morse.

………………

Gerdskensostrade Oliver Zandén har signat ett nytt A-kontrakt med Elfsborg och det är tydligt att Boråsklubben ser honom som en framtida allsvensk spelare. Alltid roligt när lokala grabbar visar att det går att slå sig in i finrummet.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar