ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan är tillbaka

Så var det ny vecka igen. Och vi drar igång det hela med en Bredsida.

Alingsås FC är inte längre poänglöst i elitettan. Borta mot Mallbacken blev det 0-0, och därmed är alingsåsarna åtminstone med på pappret i tabellen. Enligt Alingsås Tidning var det gästerna som var närmast segern i Värmland, men de chanser som skapades lyckades inte omsättas i mål. Noterbart är att Lars-Petter Björk förpassade både Pernilla Milton och Taylor Townsend till bänken efter förlusten i hemmapremiären för att istället ge Alma Öberg och Stina Jensen chansen i det offensiva spelet.

Givetvis bra att AFC tycks ha fått ordning på defensiven med endast ett insläppt de två senaste matcherna. Det är som vanligt det viktigaste med en trygghet bakåt för att att vinna matcher. Nu är näst steg att bli ännu vassare sista tredjedelen för att ta årets första trean. Mot Mallbacken skapades det en del chanser så det var ett snäpp bättre n mot Uppsala så det var trögt på den fronten.

Mallbacken kunde dock ha fått med sig alla tre poäng. Domaren blåste straff för hemmalaget i den andra halvleken – men ändrade sig sedan när hon konstaterade att bollen tog i ansiktet på Tove Lorén, inte på handen som det först blåstes för.

………………

Fortfarande inget definitivt besked om vad som gäller för damernas division 2 och herrarnas division 3. Återstår att se om det hinns med dubbelmöten där eller om det tvingas bli en repris från 2020 även i de serierna.

………………

Gerdskens BK fick in smitta i truppen och pausade all verksamhet i en dryg vecka. Givetvis helt rätt beslut – och gissningsvis är det fler lag som antingen dragit ner på träningen eller pausat helt under en kort tid för att ladda om mentalt. Likt i fjol blir det en väldigt långt försäsong även nu under 2021.

………………

Efter en vår med endast träning får kidsen nu lira matcher igen. Givetvis roligt för alla inblandade, och för familjen blir det matchställ på både fredag och söndag kommande helg. Ett tecken på att en mer normal vardag kanske inte är så fasligt långt borta.

………………

Noterade en liten, liten spricka i mina Copa förra veckan. Måste därför börja fundera på om det ska investeras i ett par nya eller om karriären helt enkelt får ta slut den dagen skorna ger upp.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar