ANNONS:
ANNONS:

”Brukar bli lika besviken varje år”

Niklas Andersson är tillbaka med en ny text. I dag skriver han bland annat om hans erfarenheter om utebliven sommarträning.

Notera att Niklas skrev texten innan tisdagskvällens semifinal mellan Italien och Spanien.

Har ju varit en otrolig mängd fotboll det senaste både lokalt och framförallt internationellt med EM. Abstinensen var total när det var flera dagars uppehåll i mästerskapet. Man imponeras av Italien som verkar ha något spännande på gång. Maken till försvarsgeneraler som dom har till mittbackar är inget man skojar bort. Inga större fotbollsspelare rent tekniskt men dom släpper inte till mycket. Och det lilla som lyckas ta sig förbi brukar Donnarumma plocka ner relativt enkelt. Blir nog en buckla att höja och man kommer förmodligen höra Marcos vrål över hela Alingsås.

Med gulsvarta ögon är säsongsupptakten som föregående år kan man säga. Toppar som ser ohyggligt trevliga ut och dalar som man behöver jobba bort. Calle gör ett kanonjobb och när de många skadade spelarna börjar komma tillbaka så höjs förhoppningsvis lägstanivån och konkurrensen. Inför Hjo hemma hade vi halva truppen på skadelistan… Kul och tur att vi har en uppsjö med unga spelare 15-17 år att plocka upp. Dom har allihopa gjort härliga och bra debuter i seniorsammanhang och det ser otroligt ljust ut inför framtiden om vi bara kan ta oss upp för den lilla uppförsbacke vi befinner oss i på grund av många långtidsskador.
Sen ställer man sig frågan både nu och annars om dagens spelares attityd till sin idrott. Efter råd och uppmaning ska det skötas underhåll av sin fysik under sommarledigheten. Man hoppas ju att truppen tar sitt ansvar men tyvärr brukar man bli lika besviken varje år över en del spelare. Inte många som underhåller det dom har med sig in i ledigheten och då är risken för skador ännu större när dom kommer tillbaka i sämre skick än när dom lämnade. Stor cred till dom som tar sitt ansvar och lägger tiden som behövs för att bibehålla och kanske till och med utveckla. Man får hoppas att detta sommarlov blir ett undantag och att spelarna tar ansvar för sin grupp och lag och gör det lilla som krävs för att man som lag och individ kommer tillbaka utvilade, starka och redo för en lång höst. Med senaste resultatet i minnet inför ledigheten borde ju viljan finnas där. Bättre tändvätska går väl inte att hitta.
Vårat juniorlag har startat säsongen bra tycker jag. Senast var dom uppe och gjorde en bra match mot Skövde AIK och vann med 5-1. Starka papper. Dom möter riktigt bra motstånd vecka efter vecka nu och killarna får med sig otroligt bra erfarenheter från matcherna som blandas med härlig utbildning under veckorna träningsmässigt.
Satt på verandan hemma precis och bevittnade en härlig batalj mellan GBK och Holmalund. Pojkarna var 2011-gänget och förmodar att det var samma för HIF. Energi, attityd, glädje och vilja blandat med böljande spel förgyllde en redan magisk söndag.
Ha en go sommar nu medmänniskor så hörs vi om fem veckor igen.
FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar