ANNONS:
ANNONS:

Carl tar ny sats i GBK

Carl Svensson, 20, har inte riktigt lyckats ta en plats i Vårgårda IK. Därför lånas han nu ut till Gerdskens BK i division 3.
– Målet är att få speltid i trean nu i höst, säger försvarsspelaren.

Efter över tio starter i division 2 i fjol skrev den egna produkten Carl Svensson ett tvåårsavtal med Vårgårda IK i vintras. Men vårens framträdanden på Tånga hed har varit lätträknade.

– Klart att man har varit besviken över att inte chanserna varit fler. Men samtidigt har de som spelat gjort det bra och det finns absolut ingen bitterhet från min sida. Jag är bara tacksam mot VIK för att de har gått med på den här lösningen, säger Svensson.

GBK-tränare Lars-Petter Björk har ett förflutet i VIK:s organisation och hörde sig för hos Carl Svensson redan i våras. Nu är övergången klar och Svensson har gjort tre träningar med sin nya klubb och debuten kan ske i DM på tisdag. Låneavtalet är skrivet för hösten, efter det tas ett nytt beslut om var han ska spela sin fotboll under 2020.

– Det känns som en kanonlösning för mig och målet är att få speltid i trean. Men det är många bra spelare i Gerdsken också, det har jag märkt på de träningar jag varit med.

Foto: Vårgårda IK.

Lämna en kommentar