ANNONS:
ANNONS:

Cupäventyret över för AFC

Vi startar även den här veckan med en liten Bredsida.

Alingsås FC avslutade sitt gruppspel i Svenska cupen med att förlora med 1-0 mot seriekollegan Växjö. Lars-Petter Björk fick pussla en del för att få ihop en matchtrupp då många var borta av olika anledningar. Trist att inte kunna matcha bästa gänget, då tror jag chansen till poäng varit väldigt god. Nu blir det istället till att se till att få tillbaka de som saknas och börja ladda upp inför seriepremiären.

………..

Alla resultat och tabeller från helgens DM-spel finns att ta del av från vår DM-sida. Det som stack ut på herrsidan var Annelunds överkörning av Stenstorp med 13-1, Herrljungas 6-1-seger mot Hjo och Sollebrunns 9-3 mot Mellby IK. De tre gängen har alla chansen att vinna sin respektive grupp kommande helg.

Alingsås City och Östadkulle gör upp om segern i sin grupp efter var sin vinst i helgen. Andreas Roos blev matchvinnare mot mitt SMSK medan ÖSK vann stort i sin match mot Ubbhult/Hällingsjö. Sämre går det för Södra Härene, Frisco, Mjörn och Hemsjö som inte rosat marknaden resultatmässigt hittills.

På damsidan imponerar Sollebrunn/Långared med två raka segrar så här långt. Alingsås KIK studsande tillbaka efter premiärförlusten när man nu slog Ulvåker med klara siffror.  VIK har en vinst och en förlust i sin trelagsgrupp, och det känns tveksamt om det räcker för gruppseger när den är färdigspelad.

Hemsjö vann sin match mot Trollhättans IF på wo. Därmed väntar gruppfinal mot Främmestad/EFFK/Nossebro kommande helg.

………..

Holmalund träningsspelade mot division 3-nykomlingen Bergdalen och vann med 2-1. Noterbart att Christoffer Ängberg nätade igen, är det månne den gamle mittfältsräven som ska steppa upp målskyttet nu när Anton Stenseke slutat och André Nilsson är tveksam till spel? Eller är det

………..

Gerdsken vann också med 2-1, men då mot Jonsered. Där var det Valentino Trumstedt och Vilmer Tyrén som gjorde målen och därmed visade den duon återigen att de kan bidra med poäng den här säsongen.

………..

Vårgårda IK tvålade till seriekollegan IFK Tidaholm med hela 4-1 hemma på Tånga. Den segern stärker bilden av att VIK hittills är betydligt bättre i de båda straffområdena än vad som var fallet i fjol. Och det är ju som bekant just i straffområdena som matcher avgörs.

………..

AIF mötte division 2-motstånd för andra veckan i rad. Efter förlust senast blev det den här gången seger med 2-1 efter två mål av Benjamin Hacker. Enb bra prestation, och det är inte utan att man längtar efter att seriespelet ska tugga igång nu.

………..

Linnea Ström har valt att lämna Alingsås KIK för att återvända till Alingsås FC, det skrev AT i veckan som gick. Kul att de som har möjlighet och är duktiga vågar att prova på en högre nivå, även om det så klart är stor skillnad på division 2 och Elitettan. Hoppas att Linnea kan tillföra på elitnivå, även om det blir ett stort tapp för Alingsås KIK.

………..

Vårgårda har presenterat en förlängning med mittfältaren Jahid Jawid. Det gör att VIK:s truppbygge börjar bli riktigt intressant inför det som komma skall, är ju mindre än en månad kvar till kick-off nu.

………..

Det var länge sedan jag skrev ut namnet IK Friscopojkarna när jag omnämnde IK Frisco, det är nog främst textrobotar som gjort det på senare tid. Men nu får även textrobotarna ändra sina vanor då klubben numera heter IK Frisco. Pojkarna är givetvis borttaget för att skapa ett könsneutralt namn, och det går det ju inte att tycka särskilt mycket dåligt om.

………..

Holmalunds före detta mittbacksklippa Sara Svensson har kritat på för Sollebrunn/Långared. Trots att det är några år sedan hon lirade fotboll på allvar bör hon tillföra en hel del i division 4 om hon tränar på hyfsat och får vara skadefri.

………..

Mjörn hhar presenterat två nya spelare i helgen. Dels Filip Sjöling från Lerum som gjorde mål i helgens DM-match och dels Alexander Sandstedt som har ett förslutet i Gerdsken och Sollebrunn.

………..

Jag tränade fotboll ännu en gång i veckan som gick och fick faktiskt en intresseförfrågan inför matchen mot Alingsås City. Spel känns dock en bit bort fortfarande, om jag nu någonsin kommer dit igen.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar