ANNONS:
ANNONS:

”Då stod Styret där med glimten i ögat”

Linus Holmqvist debuterar som gästskribent med en text om vem som låg bakom att han valde fotbollen och om den glädje hans timmar i Hemsjö IF skänker honom.

Då var det äntligen dags. Jag fick äntligen… frågan av Jonas. Lika lätt som det var att tacka ja på frågan om att vara gästskribent åt Lokalfotboll, lika svårt har det varit att faktiskt veta vad jag ska skriva om.

Under åren jag gått och funderat på om frågan skulle dyka upp så har tankarna även gått till vad jag kan skriva om och vad jag kan berika er läsare med?

Frågorna har varit många, svaren har inte fallit på plats ännu. Men vad jag vet är att efter alla dessa år involverad i den lokala fotbollen, både som spelare och ordförande i Hemsjö IF, delaktigt i VFF:s arbete med matchmiljön och min personliga resa både på och utanför planen så har jag i alla fall många olika ögonblick och en bra grund att stå på att inhämta inspiration ifrån.

För er som inte känner mig eller kanske inte ens har hört mitt namn innan så lägger jag i alla fall många av mina timmar på mitt ideella arbete med Hemsö IF, både som spelare i herrlaget och även som ordförande i föreningen. Att jag nu sitter här och skriver en text är i mångt och mycket Styrbjörn ”Styrets” förtjänst… När man som vilsen ungdom i sena tonåren velade mellan att spela boll, slå med ett rack eller lägga allt det åt sidan och enbart satsa på min då stora hobby klättring, då stod Styret där med glimten i ögat under ett kallt träningsläger i Danmark en tidig försäsong och förklarade för mig att det är fotboll som gäller.

Sagt och gjort, badmintonen lade jag åt sidan, minskade mina timmar på berget och lade mitt hjärta mer åt fotbollen. Idag flera år senare så är jag glad att Styret stod där i det kalla Danmark och berättade, kanske inte vilken otrolig talang man var, men att man i alla fall hade något att bidra med i laget. För talang, nja det är otroligt många fler inom den lokala fotbollen som besitter betydligt mer!

Jag är även otrolig tacksam över att jag efter flera år fick förtroendet att bli vald till ordförande i Hemsjö och att få möjligheten att vara delaktig i att utveckla och bedriva vår verksamhet, samt ta del av all den glädje som sker både på och utanför planen bland våra medlemmar, från liten till stor.

Men det är klart, det är inte alltid det är glädje när man spelar fotboll utan också frustration, ilska, känslan att inte räcka till, den finns där, den kommer fram titt som tätt. Men det är väl det som är tjusningen med fotboll, alla de där känslorna som finns där.

Vi är nu inne i början av februari och försäsongen är i full fart och den där svidande känslan i benen efter en tuff träning finns där. Numera stannar den gärna kvar ett par dagar efter en träning dessutom. Beror det på att man blivit äldre eller att det bara är tuffare träningar?…

Med denna text tackar jag för vårt första möte och blickar framåt mot vad jag tror kommer blir en fantastisk säsong 2023 för alla våra lokala lag. Det är troligtvis många som vill ta revansch på 2022 så räkna med många fantastiska matchminuter och många härliga derbyn i serien där jag hör hemma!

Tack.

LINUS HOLMQVIST
Födelseår: 1992.
Familj: Singel.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ordförande och spelare i Hemsjö IF samt medlem i Matchmiljögruppen i VFF.

1 svar på ””Då stod Styret där med glimten i ögat””

Lämna en kommentar