ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Vi kör igång den färska veckan med en lika färsk Bredsida.

Jag var på plats för att se Gerdsken mot Alingsås IF i lördags. Årets första Alingsåsderby var ingen klang och jubelföreställning eftersom båda lagen var ganska defensivt balanserade med minimalt risktagande. Första halvlek var rena sömnpillret medan den andra öppnade upp sig något, inte minst efter Oliver Östlinds avgörande aktion som gav 1-0.

Fram till dess hade Östlind varit väldigt blek och jag hade börjat fila på några meningar om att han kanske får svårt att vara den poängmakare i trean som många tror. Men helt plötsligt var dåliga förstatouchar och andra tekniska misstag obetydliga. Med en självklarhet och en beslutsamhet tog han tillvara på läget som dök upp när han vek av i sidled, tog sig in i straffområdet och sköt. Avslutet var nästan det mest imponerande då skottet var hårt, lågt och välplacerat. Med den högstanivån i prestationer får man lov att köpa att Oliver Östlind aldrig kommer bli någon ständigt rätt värderande spelare som aldrig sätter det egna laget i besvärliga situationer med onödiga bolltapp. En del sånt kommer helt enkelt med paketet som även innehåller prestationer likt den i lördags. Prestationer som avgör matcher och inbringar poäng.

Främsta lagdel i matchen var annars Alingsås IF:s trebackslinje. Andreas Glännbro, Jocke Berg och Adam Borhammar Wallin kommer inte släppa många över bron i den här serien, det är känslan man har med sig från derbyt.

I övrigt tycker jag att Felix Hjertqvist Jonsson var företagsam på sin högerkant. Han var den ende som hade viljan och modet att försöka slå ut sin spelare när alla andra mest rullade bollen i sidled.

Gerdsken då? Jag har nu sett gulsvart två raka matcher och de har inte gjort ett enda spelmål på de 180 minuterna. De har heller inte skapat särskilt många chanser, och i mina ögon har GBK problem med sitt offensiva spel.

Det skulle kunna bero på ett alltför defensivt balanserat lag. I derbyt var en icke fulltränad Fronken Johansson den enda renodlat offensivt lagda spelaren i startelvan. Alexander Asservik startade mot Främmestad och hoppade in mot AIF, men han är fortfarande mer av en joker att kasta in på chans än en spelare som man vet tillför offensiv spets i division 3. Antar att L-P Björk längtar efter Agaton Lindeman och Gustav Blomgren som snart är tillbaka i truppen för att få fler offensiva alternativ att laborera med.

Förresten. Albin Andersson förstärkte självklart situationen när GBK fick straff. Men jag har nog ändå landat i att jag tyckte det var straff, om än en något billig sådan. Duellen mellan Jacob Borg och James Clark vann sedan den senare, och jag upplevde att Clark hade kylan att stå kvar så pass länge att Borg till slut var tvungen att skjuta utan att veta var målvakten skulle ta vägen. Och då blev skottet något stressat.

……………..

Holmalunds magi var borta i lördags när Skoftebyn vann ett fysiskt och chansfattigt toppmöte med 1-0. HIF:s första förlust, och nu gick Ahlafors upp i ledning efter att ha slagit Mellerud med 2-0. Får nog konstatera att chansningen med Mellerud som seriesegrare inte kommer att gå hem.

……………..

Alingsås FC tog en ny seger hemma mot Rössö. Linnéa Ström klev fram med två viktiga kassar och nu vete tusan vad som ska stoppa AFC i den här serien. Fem raka nu, och enda lag som tycka kunna utmana är Göteborgs DFF då övriga lag slår varandra mest hela tiden.

……………..

Frisco tog tre tunga poäng hemma mot Skoftebyn när man först tappade 2-0 till 2-2 men ändå lyckades avgöra. Alex Schwartz matchhjälte med två baljor, och nu ser det genast bättre ut i tabellen igen.

……………..

Derbyt mellan Hemsjö och Mjörn slutade med en 1-0 seger till Mjörn. Ahmad Al-Nis blev matchvinnare i en fajt som var just en fajt och inte en lirarnas tillställning. Åtminstone inte när man hört tugget från Byvallen på avstånd.

……………..

Friscos herrar fortsätter att plocka poäng. Kryss mot Sjövik är kanske inte någon jättebedrift, men jag tror vi får gå tillbaka några år innan vi hittar tre raka Friscomatcher utan förlust.

……………..

Vårgårda IK har nu två raka segrar i tvåan. Borta mot LFK vann man med klara 3-0, vilket var oerhört starkt gjort även om jag tror att Lidköping inte är ett lag för toppen över tid. Nu har VIK sju poäng och lite självförtroende med sig inför det att ett obesegrat Stenungsund gästar Tånga i nästa runda.

……………..

VIK FK torskade seriefinalen mot Sparsör i torsdags och är därmed inte längre obesegrat. I samma serie räckte HSK inte till mot Fristad utan Andreas Holmén fick med sig alla tre poängen mot kusinen Tobias . På tal om HSK får jag rapporter om att Carl Swennberg är ett namn att lägga på minnet. Målskytt nu igen, och han ska vara en yngling som kan ha framtiden för dig.

Säven/Hol fortsätter att ösa in mål. I lördags kom fyra nya, och nu väntar en hyperintressant seriefinal mot Sparsör på torsdag.

I morgon tisdag vankas nästa derby i den här serien då Annelunds IF gästar VIK FK på Tånga hed.

……………..

Stora Mellby vann den viktiga matchen mot Wargön med 2-1. Pontus Ahlin var mannen för dagen när han rullade in två bollar från elva meter.  Även SAIK hakar på i toppen efter ett sent avgörande borta mot Hjärtum.

……………..

I damtrean hade Alingsås KIK lekstuga mot Kronäng när man vann med 9-0. Elin Larsson hade allra roligast med fyra baljor, och det var nog en nödvändig seger för KIK det här.

SAIK/SMSK vann med tennissiffror och Linnea Lennermo gjorde två nya mål när ÖSK kryssade mot Mariedal, så det var onekligen en bra vecka i den här serien.

……………..

Hemsjö har fått en fin start i fyran med sju poäng på tre matcher. Även Södra Härene hakar på i serien där vi även har ett par lokala U-lag. Men A-lagen känns ju lite hetare, så kul med en bra inledning för HIF och SHIF.

……………..

Min egen helg innebar första matchen på över 21 månader. En halvtimme på planen blev det och det bästa av allt var att jag dagen efter inte hade ont någonstans. Tajming, bolltouch och allt det där tar vi nästa gång.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Då var det måndag igen”

Lämna en kommentar