ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Vi drar igång en ny härlig vecka med en Bredsida.

Alingsås FC vann som väntat klart mot Skövde KIK och fortsätter hålla division 1 i ett järngrepp. Sämre gick det för Frisco som inte orkade stå emot topplaget Rössö – som vann med klara 3-0 på Katebovallen. Andra raka stora nederlaget för Frisco och man måste ställa sig frågan om vi ser en formsvacka eller om det handlat om tillfälligheter.

……………..

Det var en händelserik vecka på Tånga hed. Först skrev Andreas Klarström på för klubben, sedan lirade man mot allsvenska Falkenbergs FF och sedan bröt man sin negativa trend i division 2. LFK fick vända hem efter en 3-1-förlust och det går inte att sätta ord på hur viktigt det var för både tabellen och för truppen i VIK.

Att de offensiva nyckelspelarna ”Mommo” och Najafi gjorde mål var extra viktigt, och tydligen såg 41-årige Andreas Klarström pigg ut under sitt inhopp i andra halvlek. Dessutom klättrade VIK två placeringar upp på säker mark i tabellen.

……………..

I herrtrean var GBK veckans lokala vinnare när man slog Ödsmål med 2-1 samtidigt som AIF och HIF torskade. Att grönvitt inte fick med sig något borta mot Falköping är kanske inte så mycket att säga om, men att HIF kammar noll hemma mot Tidaholm tror jag inte håller om man vill fortsätta vara med och hugga om en kvalplats.

I den kampen tycks det just nu handla främst om Skoftebyn, Falköping och GBK. Gulsvart hjälte i helgen blev för övrigt William Drake som dunkade in 2-1 i taket från nära håll. Kommande helg väntar en nyckelmatch mellan GBK och Falköping där mycket står på spel.

……………..

SAIK/SMSK inledde med att förlora veckans första match innan man i går fick till ett trendbrott och körde över jumbon Kronäng. Det var nog ett måste för Bjärketjejerna.

Tungt går det dock alltjämt för Östadkulle som tappat både i rutin och i poängplockande under hösten. Nu kommer nedflyttningsplatsen oroväckande nära för nykomlingen.

För seriesegerjagande Alingsås KIK väntar nästa match i kväll när man åker till Skaraborg för att möta Främmestad/EFFK/Nossebro.

……………..

Säven/Hol tappade lite i jakten på fyran när man förlorade med 1-0 mot Sparsör. I kväll får de en ny chans att visa att den offensiva dippen var tillfällig när Sandhem kommer på besök. Även Herrljunga är i farten i afton och då visar det sig om de kan rida vidare på vågen från den viktiga segern mot Grolanda förra veckan.

I samma serie spelades det i fredags derby mellan Annelund och VIK FK. Det blev så pass jämnt som vi siade om i försnacket, men till slut var det hemmalaget Annelund som drog längsta strået och vann med 2-1. Imponerande av AIF som – i alla fall om topptrion fortsätter att tappa poäng – kanske kanske kan nå högre upp än fjärdeplatsen.

……………..

Mitt SMSK hade en brun lördag borta mot Wargön. Vi löste inte hemmalagets lågt stående försvarsspel, i synnerhet inte efter att de gjort två mål på oss första 20 minuterna och sedan lugnt kunde arbeta utan risktagande. För övrigt första matchen i år som vi inte lyckats ha järnkoll på ytan bakom vår backlinje, och då blev det också två insläppta mål för första gången.

Nu är Wargön endast fem pinnar efter. Skriver endast för att det var åtta före avspark, men alla vet ju att det läget vi har nu hade vi tagit alla dagar i veckan om vi hade fått välja inför säsongen.

Förresten har Wargön en jäkla fin anläggning. Förutom då bortalagets omklädningsrum som i princip kan liknas vid en städskrubb.

……………..

I Alingsåssexan hade Östadkulle en tung vecka med dubbla förluster mot Savana. Därmed är det upplagt för en stenhård fajt om kvalplatsen mellan ÖSK, Mjörn och Hedared, bakom förmodade seriesegraren Töllsjö. I den kampen tog Mjörn tre kassaskåpssäkra poäng när man slog Borgstena med 8-0 i går. Kula Karlsson satte fyra nya kassar och fortsätter mot en grym målmässig säsong.

I den serien var det Frisco som var bäst i grannderbyt mot Hemsjö. Hela 6-2 vann de blåvita med och av siffrorna att döma var det en promenad i parken för de blåvita.

Bättre gick det för Hemsjös damer som vann sin match klart och har fortsatt häng på topp två i fyran. Båda de matcherna var för övrigt en del av Byvallens dag i Hemsjö.

Även för Södra Härenes var det blandade resultat. Damerna föll klart i sin fajt medan herrarna tog en pinne och nu toppar mittenskiktet i tabellen. Om man nu kan göra det i en tabell.

……………..

I fjol gjorde jag scendebut i ett lokalt kabarégäng. I går började årets repetitioner inför tre föreställningar i oktober, och precis som efter första träffen förra året undrar jag hur i herrans namn vi ska får ihop alla repliker, kostymer och danssteg tills dess.

……………..

Tabellsidan blir bannemig hetare och hetare för varje vecka som går.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Då var det måndag igen”

Lämna en kommentar