ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Vi summerar den gångna fotbollshelgen med en sedvanlig Bredsida.

Alingsås FC spelade sin första träningsmatch på söndag när man besegrade Vårgårda IK:s P05 med hela 7-0. Ett roligt och bra resultat i mina ögon då man allt som oftast hör om pojklag som kör över damlag med liknande siffror. Nu kan helgens 7-0 givetvis ses som en enstaka match tagen ur sitt sammanhang, men den kan också visa att damfotbollen ständigt utvecklas snabbare än herrfotbollen.

Bland målskyttarna syntes såväl nyförvärvet Ida Lindqvist (2) som trotjänare likt Rebecka Sultan och Amalia Arvidsson. Kan vara en fingervisning om att mixen mellan gammalt och nytt är på god väg att sätta sig.

…………………

Lördagens derby mellan Gerdsken och Alingsås IF slutade oavgjort, 2-2. Lagen hade var sin halvlek, så ur den synvinkeln var resultatet kanske rättvist. Oliver Östlind målade för andra matchen i rad medan Adam Borhammar Wahlin gjorde det andra. För GBK nätade Elias Andersson och Teodor Linn.

…………………

Holmalund åkte för att premiärspela mot Lerkil. Där blev det seger med 3-2 efter mål av David Hall, Akram Abdisalam och Anton Stenseke. Den senare har – enligt AT i veckan – gått från sin roll som assisterande tränare till att endast vara spelare. Så klart en fin förstärkning om hans kropp håller för spel i merparten av matcherna.

…………………

VIK lirade borta mot Vänersborg med ett till stora delar hopplockat lag. Provspelningarna var många, och undertecknad hade svårt att bena ut Twitterelvan som klubbens konto. Vi får helt enkelt lov att avvakta och se om det blir några fler nyförvärv, vilket inte verkar helt osannolikt om man ser till helgens laguppställning. Matchen då? Jo, det blev torsk med klara 3-0 för VIK.

…………………

Friscos herrar premiärspelade med att förlora mot Gånghester/Målsryd med 2-1. Adam Andreasson gjorde målet i matchen, som i likhet med alla andra fajter präglades av hård vind.

…………………

Tre matcher fick till och med ge sig mot den besvärliga vädret. Grannderbyt mellan Stora Mellby och Herrljunga samt Långared-Sjövik blåstes av i ordets rätta bemärkelse, medan mötet mellan Annelund och Fristad bröts i halvlek efter att en hagelskur gjort planen ospelbar. Då var ställningen 0-0.

…………………

Hemsjö fick dock revansch på vädret efter att ha tvingats ställa in förra veckan. Mötet med Tollered gick att genomföra och då blev det seger med 2-1 efter att Fredrik Svensson och Haris Khan skickat in var sin balja.

…………………

Helgens avslutades sedan med att Alingsås KIK besegrat Brämhult med klara 5-2. Nyförvärvet Linnea Ström debuterade med stil när hon gjorde tre av målen, och visade med all önskvärd tydlighet vad hon kommer att tillföra i division 2. Övriga skyttar var Hanna Emanuelsson och Linnea Axede.

…………………

För egen del bjöd söndagen på en första löptur på nästan två veckor. Gubbvaden svarade okej på utmaningen, och gav mig energi för fortsatt rehab tillbaka mot fotbollsplanen. Gott så.

…………………

Den förre Holmalundspelaren Arvid Persson har hittat en ny klubb. Han har presenterats av Stora Mellby SK som ett nyförvärv, vilket så klart är mycket välkommet.

…………………

Om mindre än två veckor drar gruppspelet i DM igång. Ni har väl inte missat att vi bjuder på resultat och tabeller här på sajten?

…………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar