ANNONS:
ANNONS:

Decimerat GBK klarade 1-1

Gerdskens BK är fortfarande obesegrat. Och 1-1 borta mot Ulricehamn med två man mindre sista 25 minuterna var ett nytt styrkebesked av serieledaren.
– Tror vi hade vunnit med fullt manskap, säger assisterande tränare Nicklas Sporre.

Referatet med Jonas

Jacob Borg var i händelsernas centrum på lördagen. Redan i den fjärde minuten skruvade han elegant in en frispark när Elvir Ramadani rivits ner. Sen fick ”Jacco” en varning i slutet av första halvlek och en bit in i andra akten fick han bollen på handen och domaren valde att hala fram ostskivan igen.

– Vi hade ganska bra kontroll på det i första halvlek. De fick ha en del boll och vi låg och försvarade oss bra, säger Nicklas Sporre.

Men en man mindre sjönk GBK tillbaka något, men det skulle bli ännu värre. När Marco Stua fällde en motståndare i straffområdet tappade Robin Liljedahl humöret och snackade till sig ett rött kort. Erik Andersson räddade visserligen straffen, men det blev en jobbig sista sista halvtimme för GBK.

– Vi spelade med en man längst fram och försökte med chansbollar mot honom. I övrigt fick vi försvara oss, men det gjorde vi bra. Vi släppte kanterna en del för vi kändes starka på de inläggen som kom, säger Sporre.

Med tio minuter kvar kom dock en hemmaspelare rätt på en boll i straffområdet och nickade in kvitteringen. Efter det hade båda lagen lägen, men matchen slutade 1-1.

– Vi hade ett par kontringar där vi kunde fått frilägen om passningen varit bättre. Men samtidigt fick vi försvara oss mycket så en poäng känns okej även om man lämnar med lite bitterhet. Med fullt manskap på banan tror jag att vi hade vunnit.

Övriga lördagsmatcher
Sollebrunns AIK – LFK Akademi 1-2

Mål: Mikael Aronsson.

Nossebro – Säven/Hol 2-0

FC Alingsås – Sandhult 3-2
Mål: Ferdi Selimi, Ahmed Mohamed, Dardan Aliu.

Vårgårda IK FK – Stora Mellby 3-1
VIK: Petter Stam Kaspersson, Bonn Khambanlue, Alexander Stavander. SMSK: Jonas Mökander.

Lämna en kommentar