Delad pott för GBK

TV: Gerdsken och Främmestad spelade 1-1 i ett bra fotbollsväder på Bergevi IP på lördagen.

Främmestad fick en smakstart på matchen när kaptenen och den offensiva härföraren Emil Olesen nickade in 1-0 redan efter fem minuter. Just Olesen var ett orosmoment hela första halvleken med sin snabbhet, styrka och smartness, och låg bakom det mesta som hemmalaget skapade.

I GBK gjorde Fredrik ”Fronken” Johansson sin första start för säsongen och visade att målhungern sitter i. Anfallaren hade ett handfull avslut i första halvlek utan att få den där riktiga fullträffen. Dessutom stod han offside när han rakade in 1-1 efter att Jacob Borgs skott räddats av Anton Larsson.

Främmestad var ytterst nära att utöka ledningen just före paus efter ett långt inkast in mot Erik Anderssons målområde. Men 1-0 stod sig halvleken ut, vilket nog får betraktas som rätvist så långt då FIK skapade något mer totalt sett. GBK hade en bra period i mitten av halvleken, men många fler heta lägen än Borgs ypperliga tillfälle vaskades inte fram.

Till andra halvlek satsade GBK på ett dubbelbyte där Adam Kjellson och Deniz Aydin ersatte Felix Hafström och Alexander Asservik. Det gav ingen offensiv effekt och det dröjde nästa 20 minuter innan gästerna skapade första farligheten. Fronken Johansson fick en stickare i djupled men avslutet stannade på Anton Larsson.

Gerdsken arbetade också fram en rad hörnor men där saknades Filip Larssons högerfot efter att högerbacken fått en smäll och tvingades gå av redan i första halvlek.

Men så, med dryg tio minuter kvar, hittade GBK en väg tillbaka in i matchen. Simon Preissler var på väg igenom när han hakades upp och äbven om han föll enkelt såg straffen ut att vara rätt dömd. Jacob Borg väntade ut Anton Larsson och placerade säkert in kvitteringen.

Minuten senare arbetade sig Marco Stua till ett bra skottläge och placerade bollen mot bortre stolpen. 1-2 såg ut att bli ett faktum, men Anton Larsson svarade för en bra räddning.

Nu gick båda lagen för ett segermål sista tio minuterna. Främmestad hade någon hörna, ett par inlägg och ett skott i magen på Erik Andersson men även Gerdsken hade ett par framstötar som stannade innan det blev riktigt farligt.

Simon Preissler fick en chans att avgöra på matchens sista spark, men skotten bromsades upp av ett försvarsben och blev lätt fångat för Anton Larsson.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
Trollhättans BoIS – Holmalund 2-3
Mål: André Nilsson 2, Jonathan Tedeborg.

Alingsås FC – Göteborgs DFF 2-0
Mål: Lisa Johansson, Olivia Sultan.

Qviding – Frisco 6-1
Mål: Annelie Carli.

Säven/Hol – Floby 8-1
Mål: Christoffer Krabbe 5Adam Andersson 2Andreas Krantz.

Sollebrunn – Stora Mellby 2-3
SAIK: Amin Tangvaei, Joakim Andersson. SMSK: Lucas Persson, Pontus Ahlin, självmål.

Mjörn – Frisco 3-3
SKM: Patrik Karlsson, Olle Hedlund, Robin Johansson. IKF: Edwin Berg 3, Lucas Fondin.

FREDAGSMATCHER
SAIK/SMSK – Vedum 2-0
Mål: Bella Jonsson, Johanna Ekelund.

Södra Härene – Ulricehamn IFK 3-3
Mål: Sofia Björklund 2, Angelica Lindqvist.

Ödsmål – Alingsås IF 2-2
Mål: Hampus Nilsson, Axel Heljegård.

Grolanda – Herrljunga 1-5
Mål: Carl SwennbergFidan Tahiri, Alexander JohanssonAlbin Osmani SacipovicFelix Tidén.