ANNONS:
ANNONS:

Delad pott på Noltorpsvallen

Det blev en vädermässigt solig kväll på Noltorpsvallen, där svartklädda Brämhult gästade Alingsås KIK på tisdagskvällen. Tabelltvåan mot tabelltrean, där hemmalaget är de sistnämnda även efter dagens 1-1.

Referatet med JP
KIK

– Jag tycker att vi borde vunnit, säger en för dagen avstängd Maja Steenari i hemmalaget.

– Alla hade viljan idag och kämpade verkligen hela matchen fortsätter hon med härligt positiv ton.

Det var Brämhult som nätade först i matchen. Ett skott utifrån som från läktaren såg otagbart ut för Veronica Köhler i hemmamålet. Matchklockan visade då på tretton spelade minuter.

Inte långt därefter blir nämnda målvakt liggande efter vad som verkade vara ett motlägg. Veronica haltade av och Elin Heed fick hoppa in mellan stolparna. Lyckligt nog var inte skadan så allvarlig och strax före paus bytte de tillbaka. Heed får klart godkänt för sin målvaktsinsats då inga bollar trillade in i nätet.

Minuten innan vilan kvitterade hemmalaget genom Matilda Svensson. Ett mönsteranfall, då Hanna Emanuelsson hittade Matilda med en vacker passning och målskytten sattte bollen på ett tillslag.

I den andra halvleken gick bägge lagen för seger och jag vågar nog säga att hemmalaget var närmast. Detta mycket tack vare sin stabila backlinje, vilken bland annat innehöll de tre spelare som Maja Steenari valde att ge extra beröm kvällen till ära.

– Wilma Nilsson, Emma Johansson och Ida Carlsson i backlinjen gjorde det omöjligt för de svarta att i den andra halvleken avlossa några farliga skott.

Strax före domaren blåste av matchen hade hemmalaget dessutom ett riktigt bra läge att avgöra. Den snabba Julia Gustavsson gjorde en monsterlöpning med boll längst hela vänstersidan men bollen rann tyvärr utanför målet. Lagen får därför dela på poängen i kvällens jämna fight.

I övrigt från i kväll vann Alingsås IF en målrik match mot Kronäng med 4-3. Drabbningen på Mjörnvallen slutade 4-3 efter mål av Andreas Glännbro, Johan Eriksson, Andreas Johansson och Jocke Larsson.
Slutligen förlorade Frisco hemma mot JK10 med 4-2. Målskyttar var Emanuel Bengtsson, Sebastian Santamans.