ANNONS:
ANNONS:

”Den värdefulla rutinen kommer brista”

James Clark längtar efter premiären och tippar i dag herrarnas division 3. GBK åker ur och AIF nöjer sig inte med något annat än topp två, skriver målvakten.

Försäsongen närmar sig sitt slut och snart börjar det vi alla längtar efter, seriematcherna! Vi har haft två väldigt speciella fotbollsår med annorlunda förutsättningar som bland annat inneburit enkelserier och försenade seriepremiärer. Nu ser det det ut som att vi alla äntligen ska få uppleva en fotbollssäsong så som den ska vara vilket jag tror känns oerhört skönt för de flesta och ger en extra längtan till att köra igång.

Nu är det bara de sista små detaljerna kvar som ska slipas på innan säsongen drar igång och matcherna betyder något på allvar. Först då kommer vi få se hur väl alla lag förberett sig under årets första månader. Vilka är bäst rustade för premiären? Vilket lag kommer överprestera? Vilka gör en fiaskosäsong? Svaren på dessa frågor får framtiden utlåta sig om men förhoppningsvis gör staden Alingsås ett bra fotbollsår där något eller några lokala lag får stå högst upp på pallen när säsongen ska summeras. 

Under denna period med försäsong och träningsmatcher är det många frågor och funderingar hos både föreningar, tränare och spelare. Tränare har fått in nya spelare som behöver passa in i redan befintliga trupper. Nya spelare värvas i hoppet om att hjälpa och stärka laget men passar deras fotbollsstil in i det som redan finns eller kommer de stjälpa laget även om de anses vara ”bättre” fotbollsspelare? Hur blir det med det sociala och grupp-konstellationer? 

Så fort nya personer kommer in i en grupp så skapas nya roller och det gäller att hitta sin. Spelare kanske ha lämnat truppen och då också lämnat en roll att fyllas av någon annan, ny eller gammal spelare. Därför känns det extra skönt att restriktionerna är lättade och pandemin inte lika allvarlig. Lag får nu äntligen möjlighet att ha sociala aktiviteter utanför fotbollen igen. Dessa lagaktiviteter som är så viktiga för lagsammanhållning och att stärka truppen. Vi i AIF åker nu i helgen till Malmö för match och träning. Men också för det absolut viktigaste: att umgås. Att lära känna varandra utanför fotbollen och de vi är på planen. 

Som sagt börjar seriepremiärerna krypa sig närmare. Utan någon större insikt tänkte jag avsluta denna veckans text med att höfta och tippa hur våran serie, division 3 Nordvästra Götaland Herr, slutar i år. Jag delar in slutserien i fyra kategorier och delar kort varför jag placerat ett lag där. Då jag inte har koll på övriga lag kommer jag säkert vara ute och cykla, men säkert roar det någon 😉 

Slåss om guldet
Skövde – trillade ner från Div. 2 och vill förmodligen studsa upp igen.
Tidaholm GoIF – har de senaste två åren varit ett stabilt topplag.
Alingsås IF – slutade två förra året och vill inte göra det sämre i år.

Ingemansland
Vårgårda – får ett betydlig roligare år i år. Eventuellt en utmanare till toppen?
Skoftebyn – får det jobbigt mot de bättre lagen, men nivån bättre än botten.
Holmalund – stabilt mittenlag som har möjligheten att slå alla. 

Löser nytt kontrakt
Brålanda – nykomlingen som överraskar.
Trollhättan – närmare botten än toppen.
Åsarp-Trädet – starkt första år i divsion 3, men nu kommer det berömda andra-året. 

Åker ut
Gerdsken – generationsskifte, den värdefulla rutinen kommer brista.
IFK Tidaholm – sist i Div 2 förra året, klarar man inte ladda om riskerar man ännu ett tråkigt år.
Mariestad – nykomlingen som får det jobbigt. 

JAMES CLARK
Födelseår: 1993.
Familj: Sambo, föräldrar, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Solängens BK, IF Mölndal, Fässbergs IF, Alingsås IF.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF och IK Frisco.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Målvakt i Alingsås IF.

Lämna en kommentar