ANNONS:
ANNONS:

Derby överst på listan

Vi firar in fredagen med en sedvanlig lista.

Holmalunds IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Bottenmöte där viktiga poäng står på spel. GBK har kommit igång på senare tid och plockat en del poäng, medan HIF äntligen bröt sin förlusttrend senast. HIF vann årets första derby, men här säger magkänslan att GBK har en hygglig chans till revansch. Hemmaplan och naturgräs talar visserligen för rödvit seger, så det här är väldigt svårtippat.
Tips: 2-3.

Alingsås IF – Åsarp/Trädet
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Känslan är inte att man kan lita på AIF lika mycket som tidigare i våras. Nu gästar trean Åsarp/Trädet, och skaraborgsarna måste nog vinna här för att haka på toppduon. Därmed en bra möjlighet för AIF att sätta ner foten och visa att det här ska stå mellan Grönvitt och IFK Skövde.
Tips: 3-1.

IFK Mariestad – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Såg första mötet lagen emellan och då vann Mariestad en tillknäppt match med 2-0. Frågan är vem som ska göra målen i VIK nu när många offensiva hot är på skadelistan, så det blir viktigt att defensiven är fortsatt tät för att ta poäng och vinna matcher. Mariestads fina start har ebbat ut en aning, men detta ser jag som en helt vidöppen match.
Tips: 1-1.

Herrljunga – Emtunga/Tråvad/Larv
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: En ny nyckelmatch runt strecken i botten. HSK vann senast och bör komma med en god känsla till den här matchen. Men laget har inte varit att lita på riktigt, och ETL har en del luriga spelare att hålla koll på. Hoppas att HSK kan vinna, men tror inte på mer än ett kryss.
Tips: 2-2.

Frisco – Lödöse/Nygård
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Kan Frisco resa sig efter raset förra veckan? Det vore mycket lägligt eftersom de här matchen ska fördela viktiga poäng i streckstriden i mitten av tabellen. En klassisk sexpoängsmatch, och jag väljer att tippa en etta med hjärtat.
Tips: 2-1.

Alingsås FC – Rävåsen
Serie: Elitettan.
Kommentar: Rävåsen är redan halvägs avsågat i bottenstriden och ska inte kunna störa Alingsås – om hemmalaget kommer upp i normal standard vill säga. Något annat duger inte i landets näst högsta serie.
Tips: 3-0.

Alingsås City – Borås AIK
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: Ren seriefinal där den största pressen ligger på City. Alingsåslaget har två kryss hittills medan BAIK har gjort rent hus med sju segrar. Vid förlust skulle City därmed halka en bit efter, och det har man sällan råd med i division 6. Kommer givetvis bli stenhårt det här, och det vore roligt både för Alingsåsfotbollen och för serien om City löser tre poäng. Men jag tror det blir tufft.
Tips: 2-2.

Östadkulle/Södra Härene – Sollebrunn/Långared
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Nytt derby i fyran, och det här känns mycket ovisst. I den haltande tabellen har Bjärkelaget tre poäng mer än sin motståndare inför matchen, vilken talar för en jämn match. Sara Svenssons skada talar för hemmalaget, men jag tror att gästerna är tillräckligt bra för att lösa ett kryss.
Tips: 3-3.

Lämna en kommentar