ANNONS:
ANNONS:

Derbyhelg runt hörnet

Tre prestigefyllda derbymatcher plus ett antal andra fajter som betyder oerhört mycket. Vi listar som vanligt det hetaste som händer under helgen.

HH

Sollebrunns AIK – Stora Mellby SK
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: SAIK har fortfarande en liten chans att nå kval, och har dessutom revansch från i våras att utkräva. Då fick vi i SMSK ett tidigt ledningsmål och försvarade oss efter det till oss tre poäng. Hösten har inte varit lika stabil, och här krävs en topprestation av oss för att knipa poäng. SAIK är favorit i mina ögon, men vi kan självklart ta poäng.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Ett derby som betyder oerhört mycket för Holmalund, medan VIK endast har äran och tredjeplatsen att spela för. Christoffer Ängberg och Robert Kovacevic är avstängda i HIF, som trots det har mycket god poängchans här. VIK har svajat lite mer under hösten och detta känns vidöppet, så jag drar till med ett klyk.
Tips: 1-1.

Holmalunds IF – IK Gauthiod
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Om Rössö vinner sin match måste HIF ta poäng här för att behålla förstaplatsen. Gauthiod är grymt starkt för närvarande och slog dessutom ut Holmalund ur DM tidigare i år. Men HIF:s solida defensiv gör laget svårslaget, och jag tror man har god chans att klara den där betydelsefulla poängen.
Tips: 1-1.

Annelunds IF – Gällstad FK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Förlust här och det kan ta slut för Annelund, som ligger under strecket med två matcher kvar. Men ett Gällstad i ingenmansland ska kunna besegras på hemmaplan, och jag tror att Annelund löser det här så vi får den där grymt spännande avslutningen mot Skepplanda.
Tips: 3-2.

Östadkulle SK – Hemsjö IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: En match som avgör vilket lag som blir trea i tabellen. ÖSK behöver vinna med minst två måls marginal för att smita förbi Hemsjö, som blir trea vid seger och oavgjort. Trots bortaplan tror jag att Hemsjö löser det här och kniper bronspengen.
Tips: 2-4.

Alingsås IF – Gerdskens BK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Ett hyperintressant Alingsåsderby på Mjörnvallen. Vid gulsvart seger blir det guldhattar medan AIF skapar en hyperintressant sista omgång om de tar tre poäng. Känns helt vidöppet, men min magkänsla säger bortaseger. Det skulle betyda att AIF förlustnolla på hemmaplan ryker och att GBK kan fira seriesegern i fiendeland.
Tips: 1-3.

 

1 svar på ”Derbyhelg runt hörnet”

Lämna en kommentar