ANNONS:
ANNONS:

Derbyn i massor

Vi kör en ny liten Bredsida den här måndagen.

I fredags kom förslaget för herrarnas division 3. Som väntat hamnade Vårgårda IK, Holmalunds IF, Alingsås IF och Gerdskens BK i samma serie, och det betyder ju hela tolv derbyn under 2021.  Mer än ett derby varannan omgång alltså, och det sätter givetvis extra färg på säsongen och inramningen runt just den serien. Särskilt som ett antal spelare bytt mellan lagen den senaste tiden.

Övriga lag i serien är Åsarp/Trädet, Trollhättans BoIS, Tidaholms GoIF, Skoftebyn, Hjo, Ekhagens IF, Råslätt, Herrestad.

………………

I torsdags avslöjade vi att det blir Jocke Kanon som leder Frisco i division 2 nästa säsong. Tror att det kan vara ett bra namn i nystarten, för även om truppen blir snarlik årets handlar det nu om att återigen etablera sig som topplag i tvåan.

………………

Alingsås FC presenterade i helgen sitt första nyförvärv. En ny målvakt var väntat efter att Amanda Nordberg lämnat klubben, och nu blev den nya målvakten Karolina Bucaro Stenman. En Göteborgstjej som flyttar hemåt efter en sejour i Brommapojkarna, och tillsammans med Tea Olin bildar ett målvaktspar som alla gånger pallar trycket i Elitettan.

………………

På torsdag är det repmöte inför säsongen 2021. Serier ska fastställas och diskussioner ska föras. Hemsjö har skickat in ett förslag där de byter från Alingsåssexan till Varasexan, och på torsdag får vi svaret på om det går igenom eller inte.

I övrigt är det herrarnas division 4 som är den hetaste potatisen. Skepplanda leder kampen mot förbundet där fördelning av resekostnader och antal derbyn är kärnan i diskussionen. Har läst på för lite för att ha en åsikt i frågan, men att den engagerar ute i distriktet är tydligt. Minns när vi i Holmalund och Gerdsken hamnade i var sin division 4 – trots att det på den tiden fanns tre serier i Västergötland. Den säsongen slutade det med en rödvit och en gulsvart serieseger – så derbyn är inte bara fördelar.

………………

Långareds beslut att inte ha något seniorlag nästa år har indirekt genererat två nyförvärv till Stora Mellby. Kevin Jarnelid och Kristoffer Bengtsson har båda skrivit på för den sköna, röda klubben.

………………

Som vanligt påminner vi om silly season-sidan. Hojta om vi har missat något.

………………

Påminner också om julerbjudandet och coronadealen där företagare under 2021 kan annonsera på sidan till förmånliga priser. Ta kontakt  för mer information.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar