ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Vi firar in fredagen med att på sedvanligt vis tippa ett antal lokala matcher.

Holmalund – Gerdsken
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Toppmöte och derby där HIF kanske ska vara knapp favorit? Tänker då främst på fjolårets derbyvinster då de röda var numret större och det faktum att matchen spelas på naturgräs. I år har lagen tagit 19 poäng var och parkerar trea respektive fyra i tabellen, där HIF:s något bättre målkvot är skillnaden. GBK har blivit bättre och bättre under säsongen i takt med att truppen vässats till medan HIF med något undantag gjort en stabil säsong hela vägen. Mycket svårtippat, men jag går på magkänsla och tippar knapp Holma-seger.
Tips: 2-1.

Alingsås IF – Lunden/Överås
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Svår hemmamatch för AIF – men också en möjlighet att ta tre poäng och snegla uppåt istället för att se upp bakåt i tabellen. Men det satt långt inne senast mot Mölnlycke och det faktum att AIF släppt in mest mål i serien inger inte förtroende nog för att jag ska tippa etta här. Kan bli kryss, men jag tror Lunden vinner knappt.
Tips: 2-3.

Assyriska – Vårgårda IK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Sicken streckmatch detta är. VIK på kvalplats möter Assyriska som endast är två poäng efter och det är givetvis så att Johan Ryséns gäng behöver en trea här. Bakåt har det sett bättre ut de senaste matcherna och laget gjorde en fin match mot FC Trollhättan i DM, trots förlust med 1-0. Tror på VIK här.
Tips: 1-2.

Södra Härene – Frisco
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Trodde på Frisco inför säsongen men de har inte levererat riktigt ännu. Samtidigt har Hära tuggat igång det sista och hemma på Björkvallen får nog SHIF gälla som knapp favorit. Men Frisco har tråkat ut Södra Härene tidigare och avgått med segern så ett par varningens fingrar bör höjas för bortapoäng.
Tips: 2-1.

Mjörn – Sollebrunn
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Derby mellan två lag som är med och hugger i toppen av tabellen. Mjörn känns mer fysiskt starka men SAIK har gjort en stark vår som nykomling och har goda chanser här också. Men jag ger tipset till Mjörn.
Tips: 3-2.

Alingsås IF – Bollstanäs
Serie: Elitettan.
Kommentar: Mittenlag på besök i Alingsås – och då stannar så klart poängen kvar i stan. Så bra, effektivt och stabilt har AIF varit på senare tid.
Tips: 4-0.

Alingsås KIK – Råda
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: KIK vann senast och nu när Råda – också på den undre halvan – gästar Alingsås finns det chans att ta andra raka. Dock har alingsåsarna uppträtt ojämnt under våren så jag drar till med ett kryss i den här ganska vidöppna fajten.
Tips: 2-2.

Lämna en kommentar