ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

I dag är det superfredag med flera intressanta matcher. Men vi täcker som vanligt in hela helgen när vi listar de hetaste matcherna.

Gerdskens BK – Alingsås IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Toppmöte och derby där serieledaren GBK lär vara mest rädd om den poäng man har från start. Det pratas om gulsvart defensiv mot grönvit offensiv, och så kan det mycket väl bli. Med fjolårets två derbysegrar i minnet tippar jag att AIF tar chansen att spetsa till toppstriden ytterligare.
Tips: 1-2.

Östadkulle – Mjörn
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Mötet med Mjörn är det sista rimliga hotet mot att Östadkulle ska göra rent hus under vårsäsongen. Men trots segern mot Spark senast tror jag inte att Mjörn orkar stå emot ÖSK på Lenavallen. Men det bli nog inte lika enkelt som det varit mot övriga topplag för gulsvart.
Tips: 3-2.

Vårgårda IK – Lerums IS
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Ännu en hemmamatch som bör vinnas och efter den senaste tidens stabilitet mot bottenlag hemma på Tånga hed tror jag på tre nya rödvita poäng.
Tips: 3-1.

Kungsbacka – Holmalunds IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: En match som definitivt måste vinnas om HIF ska haka på i kampen om topp fyra. Kungsbacka har gått bra under våren och är favorit här, i synnerhet eftersom man slog dittills obesegrade Assi med 3-0 senast. HIF kommer också från seger, men veckan har även innehållit nationell uppmärksamhet för kubbhistorien. Oavsett om det har påvverkat laget eller inte får poäng här anses som bonus.
Tips: 2-0.

Hajom/Björketorp – Alingsås KIK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: I en haltande tabell är detta i praktiken en ren seriefinal. KIK har gjort en bra vår hittills och efter att ha varit spelledigt förra helgen är man säkerligen spelsugna nu. Jag tror på en jämn match där KIK till slut drar det längsta strået.
Tips: 2-3.

Sils IF – Frisco
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Ska man ha möjlighet att komma ikapp Sjömarken har Frisco inte råd att tappa poäng i matcher likt denna. Och gör man bara det nödvändiga jobbet ska det också bli tre nya blåvita poäng.
Tips: 1-4.

1 svar på ”Derbyt överst på listan”

  1. Hetaste? Jag vet inte om jag håller med, var i Vårgårda och kollade hörde ingen publiksiffra men det kan knappast varit mer är 100 personer på det derbyt. Så det verkar som att publiken sviker Vårgårda trots att dem spelar i tvåan. Börjar tröttna på lokalfotbollen, vet inte hur klubbarna ska göra för att locka folk till matcherna,

    Svara

Lämna en kommentar