ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Även den här veckan kör vi Helgens Hetaste derbyspecial. Det betyder att vi ger mötet mellan Holmalund och Gerdsken lite extra utrymme.

Holmalund – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.

Holmalund: Efter en bra höst säkrades kontraktet definitivt via storsegern borta mot Götene förra veckan. Kan spela avslappnat och skulle nog njuta en del av att grusa Gerdskens kvalförhoppningar. I sista omgången möter man IFK Tidaholm på bortaplan, så Mikael Öhmans gäng har alla möjligheter att påverka vilket lag som ska knipa kvalplatsen.

Gerdsken: Efter 2-2 mot Lidköpings FK senast måste både IFK Tidaholm och Trollhättans BoIS passeras för att sluta tvåa. Det betyder att sex poäng är ett måste för att det ska kunna bli verklighet. Har många formstarka spelare som Jacob Borg och Fredrik Johansson, så det finns en liten chans. I sista omgången väntar bottenlaget Skövde på hemmaplan.

Duellen: Fredrik Johansson har gjort elva mål medan André Nilsson står på tio. Därmed är det en intressant duell de båda emellan om vem som blir bästa lokala målskytt i trean. Nilsson är säkert revanschsugen efter en blek insats i vårderbyt.

Senast: På Gerdskenvallen i våras fanns det bara ett lag på banan. GBK var bättre, rejälare och starkare och vann helt rättvist med 3-0. Målskyttar var Berat Berisha, Simnon Preissler och Deniz Aydin medan publiken räknades till 705 personer.

Tips: Ett helt vidöppet derby i mina ögon. HIF vill säkert inte bli överkörda en gång till, men samtidigt håller jag GBK:s trupp som den bredare och tyngre. Kanske att bortalaget är knapp, knapp favorit, men detta kan sluta hur som helst. Drar till med slutresultatet 2-3.

FBK Karlstad – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Avsågade jumbon på bortaplan. Här måste det bli tre poäng för Tobias Edenviks gäng för att ha en rimlig chans att undvika kval. Eftersom Hisingsbacka jagar bakom finns ju till och med en risk att ramla ur, så detta är en riktig ödesmatch. Får VIK tillbaka någon av de offensiva pjäserna som saknades senast tror jag på seger för bakåt har det varit ganska stabilt en längre tid.
Tips: 1-3.

Torsby – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Tvåpoängaren Torsby ska inte kunna hindra AFC från att försvara sin fjärdeplats. Detta blir en klar bortaseger.
Tips: 0-5.

Alingsås IF – Göta
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Göta krigar för överlevnad och ska nog inte underskattas. Men det här läget som AIF skaffat sig efter segern i seriefinalen ska inte slarvas bort.
Tips: 4-1.

Vedum – Östadkulle
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Förutsättningarna är enkla. ÖSK måste vinna för att chansen om överlevnad i femman ska finnas kvar. Möjligheten finns absolut för Vedum har visat upp en anskrämlig form och har inte vunnit sedan den 10 juni. Men ÖSK har inte heller rosat marknaden, men kanske att segern senast kan ge lite vind i seglen?
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar