ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Vi firar in fredagen med ännu en lista.

Vårgårda IK – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: VIK har bara släppt in tre mål på fem matcher så nu blir det upp till bevis för AIF:s offensiv. Fem raka är så klart starka papper och jag håller gästerna som knapp favorit här. Men tror på en jämn match.
Tips: 2-3.

Ifö Bromölla – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: AFC skulle behöva en seger nu igen efter ett par starka kryss mot svårt motstånd. Bromölla är mer överkomligt och klarar man av att ladda om på alla cylindrar ska det bli tre poäng.
Tips: 0-2.

Mjörn – Östadkulle
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Grannderby där hemmalaget Mjörn är ganska stor favorit i mina ögon. Tror de har större tyngd och beslutsamhet och helt enkelt är snäppet bättre än Östadkulle.
Tips: 4-1.

Sollebrunn – Södra Härene
Serie: Division 6 Nossebro.
Kommentar: Intressant grannderby där SAIK är i behov av en seger för att inte halka långt efter topplagen. Krysset mot Arentorp/Helås imponerande också senast, även om Hära har tuggat igång bra efter det inledande krysset. Tror på en jämn match, med kryss eller knapp bortaseger som utgång.
Tips: 2-3.

Gerdskens BK – Tidaholms GoIF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ska den första Gulsvarta segern komma här? Matchen senast var ett fall framåt, men tror att Tidaholms tyngd och fasta situationer kan bli svårt att hantera för hemmalaget. Hoppas på tre pinnar, men tror bara på en.
Tips: 2-2.

Alingsås KIK – Lerum
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Bottenmöte mellan två trepoängare där förloraren ser ut att bli mer förankrat i den delen av tabellen. KIK har haft svårt att få ihop slutprodukten hittills, men här tror jag att hemmalaget är bättre och tar en efterlängtad seger.
Tips: 4-2.

Vårgårda IK – Hemsjö IF
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Inget av lagen har fått någon kanonstart på serien, men vinnaren här hakar åtminstone på topplagen litegrann. Alltså är detta en nyckelmatch som kan slå an tonen för resten av säsongen, och dessutom kan det faktum att det ät grannderby tillföra ytterligare prestige. Tror på många mål, där utgången är oviss.
Tips: 3-3.

 

Lämna en kommentar