ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Avgörande matcher väntar i helgen.

Alingsås IF – Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: AIF – som är klart för kval mot division 2 – kan här sparka ner Holmalund i fyran. Vid kryss finns en teoretisk chans att nå kvalplatsen, men alla inblandade inser nog vad som gäller. Holmalund måste vinna för att ha chansen till nytt kontrakt eftersom Brålanda och Skoftebyn möts på söndag. Klarar rödvitt detta? Nej, jag tror tyvärr inte det.
Tips: 3-1.

IFK Skövde – Gerdsken
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Skövde har avgjort tätstriden och spelar helt utan press och krav här. GBK däremot krigar för överlevnad eftersom en förlust kommer att peta ner dem på kvalplats. Om Skövde tar sitt ansvar och presterar som seriens bästa lag räcker inte GBK till, men fotboll är alltid fotboll och allt kan hända. Men ettan känns given som utgångstips.
Tips: 4-2.

Borås AIK – Alingsås City
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: BAIK har redan vunnit serien med för City ligger det en kvalplats i potten här. En förlust kan kosta chansen till förlängd säsong. Dessutom mycket prestige inblandad här med flera namnkunniga spelare i hemmalaget. BAIK vill nog gärna gå igenom serien obesegrad, men Citys större motivationskraft väger åt andra hållet. Ruskigt svårtippat.
Tips: 2-2.

Mallbacken – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Efter krysset senast är det om möjligt ännu tajtare i toppen för AFC. Mallbacken borta i Värmland är av tradition en svår uppgift så här är det verkligen noggrannhet som gäller. Vågar man hoppas på en nolla bakåt och tillräcklig klass framåt för att vinna med 1-0?
Tips: 0-1.

Östadkulle SK – Trollhättan Syrianska
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Efter segern senast tändes hoppet för ÖSK. Men Syrianska lirar för en kvalplats mot fyran så allt annat än en bortaseger vore en stor skräll. Här gäller att jobba hårt, inte bjuda på något och försöka vara skarpa om eller när läget framåt kommer. Men tvåan blir mitt utgångstips.
Tips: 1-3.

ÖSK/SHIF – Hemsjö
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Jumbon ÖSK/SHIF har inte fått med sig många poäng i år och slår ur underläge även här. Även om Hemsjö inte blivit det topplaget jag trodde på förhand är bortalaget favorit här på Björkvallen. Men laget måste leverera för att ta full pott.
Tips: 2-4.

SAIK/Långared – Vårgårda
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Bjärkelaget har ett par bra veckor bakom sig och chansen till poäng finns även här. Jag håller dock VIK som knapp favorit här, de har visat den jämnaste nivån och högsta högstanivån av våra lokala gäng i år.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar