ANNONS:
ANNONS:

”Det är en kontroversiell fråga”

Hanna Cervin skriver i dag om bristande inställning och U-lagsproblematiken.

I söndags kom lagets första förlust för säsongen. Jag har snuddat vid ämnet tidigare, att det många gånger är inställning som är avgörande, och helgens match var ett bevis på det. Vi ville helt enkelt inte lika mycket som motståndarlaget.

Sveriges senaste möte med Grekland i VM-kvalet talade för samma sak. Inför mötet mot Grekland fanns en blågul vinst mot Spanien i bagaget men det blev platt fall och förlust mot ett lag som ville mer. När jag läste spelarnas egna tankar om matchen och även en hel del besvikna supportrars tankar, verkade många vara överens om att helheten och inställningen på planen inte fanns där.

Jag tror det är helheten och inställningen som varit avgörande för oss under den här säsongen. Vi har i det stora hela gjort en bra säsong även om vi inte haft de bästa förutsättningarna alla gånger, i vissa matcher har vi endast haft en avbytare på bänken. Vi har spelat som ett lag och har inte varit beroende av individuella prestationer då kollektivet gjort jobbet. Alla har följt matchplanen och vi har inte anpassat oss efter våra motståndare utan kört på ”vårt spel”.

Under de 90 minuterna vi spelade i Timmele var det tydligt att något på planen saknades och efter matchen var vi alla överens om vad det var – inställningen! Det är bara att bryta ihop och komma igen.

I säsongens sista matchen ställs vi mot KIK:s U-lag. I de senaste mötena har det varit jämt. Det är lurigt med U-lagen och alltid svårt att säga hur det kommer gå i dessa matcher. Jag är säker på att KIK-U som legat i toppen av division 4 de senaste åren är sugna på att vinna serien.

Många U-lag ställer upp med oväntat många A-truppsspelare emellanåt, visst kan det bero på spelarbrist i U-lagen men det kan också missbrukas.

Det är en kontroversiell fråga och min personliga åsikt är att om U-lag används i rätt syfte är det en fantastiskt möjlighet för föreningar att utveckla spelare men om det används i fel syfte, alltså att spela U-lagmatcher med ordinarie startspelare i A-truppen för att vinna matcher till varje pris, försvinner det fina med det hela.

FAKTA HANNA CERVIN
Födelseår: 1994.
Familj: Mamma, pappa, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Långared BoIS, Vårgårda IK, Holmalund IF, Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Hemsjö IF.

2 svar på ””Det är en kontroversiell fråga””

  1. Samma tjafs varje år på VFFs Representantskapsmöte på senhösten i Kulturen, Vårgårda, men spelåret därpå är det bara en bråkdel av föreningarna med A- och U-lag som lever upp till det som bestämts!
    Mycket bra krönika, Hanna!

    Svara

Lämna en kommentar