ANNONS:
ANNONS:

”Det är inte padel eller promenad med frugan”

Niklas Andersson är tillbaka med en ny text om allt från vaccin och tränarutbildning till ordvitsar och partiska domare.

Pandemin fortsätter sätta spår i denna säsongen med. Man trodde ju att förra året var en tillfällighet med en halv säsong men nu är det ju på det berömda håret om det ska kunna gå att få till en hel säsong eller om den blir halverad igen.

 

Nu har myndigheterna bestämt att jag ska få en annan sort som dos 2 än Astra. Vad ska man tycka om det undrar du säkert och jag är själv mycket fundersam vad som är rätt eller fel. Stod någon stjärna i nyheterna häromdagen och sa att det var ok så då är det väl bara att köra? Har inte tid just nu att göra egna forskningar så man ger väl sig in i labyrinten som en liten råtta bara och hoppas man kommer fram till slutet så man får en ostbit och förhoppningsvis en iskall Peroni.

 

När jag var yngre jobbade jag en hel del åt Västergötlands Fotbollförbund med framförallt spelarutbildning. Hade mycket kontakt med ”påven” på förbundet då som var Mikael Lindgren. Han är fortfarande kvar och har inte abdikerat och han har hjälpt mig med en del bra information med mera inför kommande studier. Har bestämt mig för att utbilda mig till handledare så att jag kan utbilda morgondagens tränare i C och B utbildning. Tanken är att jag ska kunna jobba internt i GBK med detta men jag hoppas ju att andra ledare i Alingsås med omnejd kommer ta tillfället i akt att anmäla sina ledare när det dyker upp tillfällen.

 

Mitt roligaste uppdrag just nu är söndagar 16.00. Har ju berättat om detta innan men man fångas av glädjen och framförallt utmaningen i att vara delaktig. Det är inte padel eller promenad med frugan på schemat som du kanske trodde utan 30-47 stycken knattar som rusar omkring runt benen på en gammal man. Player Of The Future är våran start upp-verksamhet och med 47 anmälda har vi ökat dramatiskt från föregående år. Detta trots att vi hade årets absolut sämsta väder dom första tre söndagarna. Regn, snö, hagel och hård blåst om vartannat. Kommer vara bra karaktär på dessa spelare i framtiden 💪 Men fjärde söndagen släppte vädergudarna sitt grepp och gav oss uppehåll och det var ju schysst. Min gode vän Jimmy har sett ut som en lycklig blöt hund efter träningarna.

 

Bad ju er läsare om lite input i min första krönika men har varit noll respons förutom några glada tillrop. Har väl mest varit för att jag fått ihop några alster tänker jag och det är väl en prestation i sig. Men ingen som verkar extra nyfiken på något. Jag kan berätta när mitt lag vann en flaggstång i första pris 1990 i en inomhusturnering i Tidaholm. Säg till bara!

 

Hade ju en magisk ordvits om Mökander som jag skickade in men den dissade han direkt. Topp 3 sa jag. Topp 300 om du har tur, sa Möket. Sen när man läste de andra som kom topp 5 så förstår man ju att objektiviteten i den bedömningen går att jämföra med när man mötte AIF när man var ung och Dimman dömde oss när hans son spelade i AIF. Man fick jobba hårt de matcherna för att inte åka ut även om det faktiskt hände en gång 🤷‍♂️

 

Men karman för den gode Möket kom fort då han tydligen fick börja jaga i kvadden. Det är väl straff nog tänker jag 😉

 

Njut av våren nu och ta hand om er!

 

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

4 svar på ””Det är inte padel eller promenad med frugan””

 1. Dimman är för övrigt en underbar människa och en härlig domare som har lagt otaliga timmar genom åren för att Alingsåsborna ska kunna lira fotboll så hatten av !
  En stor dos ironi inblandat för er som inte läser mellan raderna.
  Så det inte blir en stor debatt om mitt ”förakt”
  Må gott !

  Svara
 2. Dimman är underbar, minns när han efter en B-lagsmatch i tät dimma på Byvallen kom fram till mig och sa ”I dag var det två dimmor på plan” 🙂

  Svara

Lämna en kommentar