ANNONS:
ANNONS:

”Det är ju inte division 5 liksom”

Gustav Carlsson är tillbaka med en ny text. I dag utlyser han en tävling för arbetsplatser och berättar om när han blev sågad av Annelie Carli. Bland annat.

När man ska skriva en text på en sådan här plattform i dessa tider är det väldigt lätt att fastna i att skriva om detta virus som nu går runt. Det här är dock en text där ni slipper läsa C-ordet. Jag börjar redan bli trött på alla spekulationer och killgissningar, jag behöver inte spekulera i vad som vore bäst när det finns betydligt mer kvalificerade personer som bör avgöra hur vi ska agera. Jag föreslog i veckan att C-ordet ska läggas till i listan av ord som ger böter på Annelunds träningar och matcher, vi får se hur det går med det.

För alla er som gått och grubblat över om vi hade några spelare kvar efter att jag skrev att jag höll i träningarna så kan jag lugna er med att vi än så länge har spelare kvar. Det senaste har tränare Tobias ”Åke” Andersson varit tränare på heltid då hans baksidor – som är gjorda av Mariekex – smulat sönder igen. Vi andra, framförallt jag, letar efter formen med ljus och lykta.

Varje år blir man påmind om att det finns spelare som lever på talang och är lika bra på årets första träning som årets sista, och sen finns det spelare som är träningsprodukter. Jag tror inte att jag behöver förtydliga vilken grupp det har känts som att jag har hört till i år men DM-matcherna har varit ett klart steg framåt både för lagets och egen del.

Att leta efter formen är inget jag har råd med att göra alltför länge innan kampen om ”bäst i Lövsjö” är körd. Enligt Daniel Holmén och Åke har det tåget gått för länge sedan och hånen brukar hagla tätt, men man kan ju i alla fall försöka förlora med flaggan i topp. De fotbollsspelare som bor i Lövsjö är alltså jag och min sambo Bailey, men att förlora mot en trefaldig vinnare av årets amerikanska inom lokalfotbollen är kanske inget att skämmas över.

Som jag nämnde i förra texten så drivs jag till stora delar av min vinnarskalle. Jag har insett att genom att utmana andra och tävla mot dem så presterar jag bättre, något som gör mig oerhört mottaglig för det som på branschspråk kallas för gamification. Just för att ha ytterligare drivkraft under året vill jag nu utmana andra spelare inom lokalfotbollen. Jag jobbar på ett företag som heter Pipelife och har ett antal fotbollsintresserade kollegor, både före detta spelare (med en sork som VD) och aktiva spelare. Utmaningen ser ut som sådan att om det finns tre kollegor/klasskamrater som gör fler mål i seriesammanhang under 2020 än jag och Gabriel Holmén (båda i Annelund) gör ihop med Robin Wiberg (Bodarnevallens snabbaste?) så får man varsitt vackert paraply. Om ingen lyckas med ovanstående har jag redan äskat paraplyerna så då lottar jag ut dem bland personer som kommenterar nedan när säsongen är slut.

Vilken trio från samma arbetsplats kan göra fler mål än Gustav Carlsson, Gabbe Holmén och Robin Wiberg?

Vill även passa på att slänga iväg en passning till Herrljunga kommuns bästa lag såhär i årsmötestider. Är det inte dags att byta namn från IK Friscopojkarna till IK Frisco en gång för alla? Nog för att historia är viktigt och fint men eftersom klubbens stora stolthet är damlaget borde väl ett namnbyte vara en självklarhet? En högst personlig åsikt kring ett ämne som jag absolut inte har att göra med.

Apropå Frisco så var några av deras spelare hemma hos oss innan en match för några veckor sedan, från ingenstans slänger Annelie Carli ur sig att ”det är ju inte division 5 liksom” med undertonen att division 5 kan jämställas med korpen. Först trodde man att det var en medveten pik men sedan insåg vi att så inte var fallet och att det var så hennes innersta åsikter såg ut. Den kniven satt hårt i ryggen och det dröjer nog ett tag innan hon sätter sin fot i Lövsjö igen.

FAKTA GUSTAV CARLSSON
Födelseår: 1992.
Familj: Fästmö, föräldrar och syster.
Bor: Säm.
Klubbar i karriären: Annelunds IF, Campbellsville University.
Lokal favoritklubb: Annelunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande assisterande tränare i Annelunds IF.

Lämna en kommentar