ANNONS:
ANNONS:

Det drar ihop sig

Tre matcher kvar för de flesta lokala lagen. Det betyder att det drar ihop sig i tabellerna.

Alingsås IF– Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Tufft spelschema för AIF med två derbyn och ett division 2-jagande IFK Skövde i de sista tre matcherna. Och några poäng till lär behövas för att slippa kvala, och frågan är om inte detta är den på förhand bästa chansen att ta dem. Men även HIF kan komma att behöva lite fler poäng efter förlusten senast, så detta är en mycket intressant match. Holmalund har visat en vassare och bredare offensiv är AIF, så i min värld är det matchen i matchen mellan det gröna försvaret och det röda anfallet som kommer att avgöra det här. Och magkänslan säger att Holmalund – med knapp fördel – förtjänar att få tipset.
Tips: 1-3.

IFK Åmål – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Jumbofinal och ångestmatch i kvadrat är det som gäller på lördag. Förloraren spelar sannolikt i division 3 nästa säsong medan vinnaren har god chans att åtminstone få kvala. Ruskigt svårtippat, då jag i flera matcher tippat fel när jag trott att det ska vända för VIK. Men nu måste det väl ändå vara dags att sätta dit bollen och ta tre pinnar?
Tips: 0-2.

Sexdrega/Lockryd – SK Mjörn
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: En klassisk sexpoängsmatch där Mjörn i praktiken säkrar kontraktet vid seger. En förlust däremot betyder en rafflande fortsättning i kampen om att undvika kvalplatsen. Men kommer Mjörn till spel med bästa elvan ska det kunna bli seger här.
Tips: 2-3.

Alingsås KIK – BK Häcken
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Sista chansen att haka på i den absoluta toppen för KIK. Inte lika övertygad om tidigare i år, så det är delvis med hjärtat som ettan är tippad för egentligen är nog detta en vidöppen match.
Tips: 3-2.

IFK Hallsberg – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: En ny viktig match i kampen om överlevnad. En förlust kan bli ödesdiger för Frisco som då skulle bli förankrat under strecket. Men trenden är ändå hyfsat positiv den senaste månaden så jag väljer att tro på blåvit seger här.
Tips: 2-3.

Lidköpings FK – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: LFK krigar för kontrakt i botten medan AFC kan spela mer avslappnat. Västgötaderby och kanske lite infekterat efter den otäcka smällen på AFC-keepern Amanda Nordberg i mötet på Mjörnvallen? Oavsett det ska AFC vara det bättre laget om man kommer upp i något som liknar en topprestation.
Tips: 1-3..

Hemsjö – Trollhättans FF
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Fyran mot trean i tabellen och vinnaren fortsätter att utmana tätduon om seriesegern. Tror på Hemsjö här, laget känns tillräckligt stabilt för att vinna och fortsätta sin fina säsong.
Tips: 2-1.

Frisco – Östadkulle
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Lurig match för serieledaren ÖSK – det är aldrig lätt att hämta poäng på Katebovallen. Men gulsvart ska givetvis ha utgångstipset, även om det krävs en gedigen insats för att vinna här.
Tips: 1-3.

Sollebrunn – Södra Härene
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Känslan är att SAIK:s chanser i toppen försvann förra veckan. Och ett stabilt och rutinerat SHIF som jagar i toppen tror jag blir lite för tufft för Bjärkelaget, även om de visat en del kvalitéer under hösten.
Tips: 0-2.

Lämna en kommentar