ANNONS:
ANNONS:

"Det jag drömde om som liten"

Holmalund har nu spelat två matcher Elitettan, och på lördag gästar Hammarby Alingsås. Vi ringde upp Antonia Ferm Sandberg för att stämma av hur den nya vardagen med elitfotboll ser ut.

Antonia

Antonia Ferm Sandberg var minst sagt en ledande spelare när Holmalund tog klivet upp i Elitettan. Men även om glädjen var stor när avancemanget säkrades blir deten vardag i livet även när man lirar elitfotboll.

– För mig har det nog bara rullat på och ofta tänker man inte på vad man gör. Man anpassar allt efter fotbollen, säger Antonia Ferm Sandberg, som berättar att HIF hade en nedräkningen inför serirepremiären.

– Det var 97 dagar när vi började och vi kryssade en varje dag ända fram till första matchen.

Ibland stannar dock anfallaren upp och tänker på livet hon lever. Visst gjorde hon några framträdanden i söderettan i unga år, men detta är ändå den högsta nivån Antonia har varit på.

– För mig är det här vad jag drömde om som liten, det är verkligen hur kul som helst. Bara att flyga till en bortamatch är ju något speciellt, och vi har så roligt tillsammans så det var jättekul att åka till Sundsvall en helg.

Det är många nya i årets upplaga av Holmalund. En tuffare konkurrens gör också att tidigare ”givna” spelare inte längre kan ta något för givet. Antonia Ferm Sandberg har varit tongivande i flera säsoger och var också lagkapten i första matchen mot Limhamn/Bunkeflo innan hon blev bänkad mot Sundsvall en vecka senare.

– Det är en tuff konkurrens och vi har väldigt många nya duktiga spelare. Men någon måste sitta på bänken också och jag försöker bara göra allt för att hjälpa laget därifrån. När man spelar vill man bli pushad och det försöker jag bidra med om jag inte är med på planen.

– Och jag känner själv att jag inte är i min allra bästa form för tillfället. Så för min del är det bara att jobba på och hoppas att det lossnar. Jag vill verkligen att det ska släppa för mig även på den här nivån.

Det ”nya” Holmalund har hittills levererat två bra matcher, och på lördag kommer Hammarby på besök.

– Första halvlek mot Sundsvall var jättebra så vi har absolut en bra chans även på lördag. Vi förlorade ju mot Hammarby i en träningsmatch men jag tycker att vi har tagit ett par kliv sedan dess. Visst, Hammarby är bra, men det är absolut inte omöjligt.

Lämna en kommentar