ANNONS:
ANNONS:

”Det om något är skönt”

Martin Lund blandar i dag europeisk toppfotboll med en lokal derbyseger som gjorde HSK redo för seriepremiär. 

Då var det dags för mig igen! Det har varit minst sagt händelserika veckor sedan vi hördes sist. Jag tror nämligen ingen har missat att Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna mer eller mindre har frälst jänkarna. Zlatan Ibrahimovic vägrar gå lejon-döden till mötes. Snarare börjar han se ut som en blodtörstig Scar.

Jürgen Klopps gegenpressing med Liverpool malde sönder Pep Guardiolas Manchester City ur Champions League. Bayern München med Jupp Heynckes vid rodret skickade ut Sevilla och börjar se ut som upplagan från säsongen -12/13 igen. Real Madrid förblir Real Madrid och Cristiano Ronaldo visade kritikerna att han är världens bästa, Ciao Juve! Ett kokande Stadio Olimpico, Daniele De Rossis grinta och en Edin Džeko som är för bra för att vara sann just nu sparkade ut Barcelona hela vägen hem till Katalonien. Grazie Roma!

Jag vill nog konstatera att detta är den bästa tiden på året. Vår i luften, segrare skall koras i de europeiska ligorna, Champions League går in i sitt slutskede, Allsvenskan samt Superettan är igång och det vankas seriepremiär för ens eget lag.

Vi i HSK har haft en lite knackig försäsong. En del riktigt usla prestationer men även ett par riktigt bra. Man testar olika spelare på olika positioner, man testar olika formationer. Hur man än vrider och vänder på det så blir det inte samma sak som en seriematch. Det är inte samma tempo, det smäller inte på samma vis och framförallt så betyder matchen inte lika mycket.

Ett undantag som bekräftar nån typ av regel gick av stapeln i fredags. Då var det dags för genrep och antagonisterna Annelunds IF stod på andra planhalvan. Som HSK:are finns det inte på kartan att man viker ner sig mot lillebror. När domaren blåste för slutsignal hade vi segrat med klara 4-1. Jag har aldrig spelat ett derby i ett genrep tidigare, men när det blir ett bra resultat så kan man nog inte ha en bättre match inför seriepremiären. Man tänder till, får självförtroende och känslan av att man är inne i det nu. I AIF:s läger så måste det kännes bra mycket tyngre.

För andra året i rad får Mörlanda Sportcenter höra ”Hejsan Grabbar” ekande i väggarna. Det om något är skönt!

Nu däremot är det full fokus på morgondagens seriepremiär. Vi gästar Borås AIK på Bodavallen kl.19:00. Givetvis oerhört viktigt med att börja serien starkt. Det är dags nu!


Så här kan det låta när man vinner ett derby på Mörlanda Sportcenter.

FAKTA MARTIN LUND
Födelseår: 1996.
Familj: Mamma Katarina, pappa Mats, syster Jenny & brorsan Anders.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: Hudene GOIF (2001-2008), Herrljunga SK  (2008 – ?).
Lokal favoritklubb: Herrljunga SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare & sociala medier-ansvarig för HSK.

2 svar på ””Det om något är skönt””

 1. -” Hejsan grabbar är ni klara?”
  – ”Jajamensan fattas bara”
  – ”Är ni klara nu att gå?”
  – ”Nakna brudar spänna på”
  – ”Om en kvart så är det bränt”
  – ”Annars är man impotent”
  – ”HSK”
  Det sista klarar jag inte & stava till =)

  Svara

Lämna en kommentar