ANNONS:
ANNONS:

Detta gäller i kvalspelet

Alingsås IF är redan klart för kval mot division 2. Men det är en lång väg att vandra till nästa nivå i seriepyramiden.

Dagens derby mot Holmalund är AIF:s näst sista match i serien. Därefter avslutas det hela med bortamatch mot Brålanda innan kvalspelet tar vid.

I kvalspelet väntar först ett dubbelmöte med tvåan i division 3 nordsöstra Götaland. Där står det mellan Nässjö och Adas United, som just nu är etta och tvåa i serien med en poängs marginal.

Vinnaren i dubbelmötet ställs sedan mot tolvan i division 2 norra Götaland i ett nytt dubbelmöte. Det är just nu Vänersborgs FK, men det är tajt runt strecket så det kan även bli exempelvis Kumla eller Nordvärmlands FF.

Vinnaren i det dubbelmötet spelar i division 2 2023 och kvalmatcherna spelas de närmsta fyra helgerna efter att serien är avslutad.

Om Holmalund eller Gerdsken hamnar på kvalplats i andra ändan av tabellen väntar en fyrlagsgrupp med tre lag från toppen av division 4 där endast ettan spelar i trean 2023. Vilka lag från fyran som ingår i gruppen får vi återkomma till om kvalet blir en realitet.

Även i kvalet mot division 5 handlar det om gruppspel, och där har vi ju Alingsås City och möjligen Östadkulle som lokala kandidater. Vad som krävs för att spela i femman 2023 styrs av kvalet mot högre divisioner så det får vi också lov att återkomma till.

I Elitettan är det flera omgångar kvar, men Alingsås FC parkerar just nu på kvalplats mot allsvenskan. Skulle den placeringen bestå väntar ett dubbelmöte mot tolvan från allsvenskan, vilket just nu är Brommapojkarna.

Lämna en kommentar