ANNONS:
ANNONS:

Division 1 norra

Två lag i division 1. Det är inte illa pinkat av vår lilla region.

TOPPEN: Mikael Prodér har gjort resan förut och sa redan i höstas att målet är serieseger. AFC-truppen känns också tillräckligt stark för att det ska kunna gå vägen. Rävåsen, Rössö och GDFF tror jag blir främsta utmanarna i toppen.

BOTTEN: Orust fick en gratisplats till ettan och kan få det tufft. Även Hertzöga och Lödöse/Nygård tror jag får kriga för nytt kontrakt, liksom våra blåvita vänner i IK Frisco.

MED LOKALA ÖGON: Alingsås FC har fått ihop truppen på ett bra sätt. Det finns rutin från både division 1 och Elitettan i laget och dessutom är den så viktiga ungdomliga entusiasmen också en ingrediens. Mitt lilla frågetecken finns för mittlåset och målvakterna, men frågetecknet är inte så pass stort att det får mig att tippa AFC som annat än vinnare.

Frisco har haft en resultatmässigt försäsong som inte lär skrämma många i den här serien. Det tillsammans med en del skador och det faktum att det saknas rutin från division 1 i både klubb och lag kan göra det besvärligt. Det som talar för Frisco är att man har en del äldre spelare som kanske kan höja sig nu när det vankas tävlingsmatcher. Jag tror på intet sätt att Frisco blir någon slagpåse, för det finns kvalitéer i laget och möjligheten till nytt kontrakt finns absolut. Ett måste är nog att Annelie Carli levererar framåt, för hon är det enskilt största offensiva vapnet Leif Andersson har i sin verktygslåda.

 1. Alingsås FC
 2. Rävåsen
 3. Rössö
 4. Skövde KIK
 5. Göteborgs DFF
 6. Skoftebyn
 7. Gauthiod
 8. Qviding
 9. Frisco
 10. Lödöse/Nygård
 11. Orust
 12. Hertzöga

Lämna en kommentar