ANNONS:
ANNONS:

Division 1 norra

Det tuffa andra året i en högre division. Där har ni Friscos utmaning under 2020.

Toppen: Rössö var tvåa bakom suveräna Alingsås FC i höstas och får här mitt tips som seriesegrare. Jag tror på ett trelagsrace där också Rävåsen och Göteborgs DFF är med och hugger om kvalplatsen.

Botten: Det är många nykomlingar i den här serien. TFK, Hallsberg och Säffle vann alla sina serier medan Torsby gick upp från sin andraplats. Normalt sett är steget till ettan ganska tufft så jag tror att den kvartetten får finna sig i att kriga i botten. Kanske också att Lödöse/Nygård, som klarade sig precis i fjol får se upp runt strecket.

Med lokala ögon: Visst, traditionsenligt är det tufft andra året i en högre division. Och dessutom blåste det till rejält i den annars så stabila föreningen Frisco med ett tränarbyte just före kickoff. Ingen lätt sits för Börje Hansson och det gäller att spelartruppen tar det här på rätt sätt för att inte tappa allt för mycket energi.

Men truppen är förhållandevis rutinerad och jag tror att man klarar av den här konstiga situationen. Kanske hade man man kanske hade önskat sig något mer meriterat nyförvärv, men min känsla är ändå att Frisco har ett så pass stabilt och bra lag att det ska kunna räcka till en mittenplacering. Truppen kanske inte är den bredaste, och skador på nyckelspelare bör undvikas. Klarar man det ska det kunna bli ännu bättre än 2019.

 1. IK Rössö
 2. Rävåsen
 3. Göteborgs DFF
 4. IK Gauthiod
 5. Qviding
 6. IK Frisco
 7. Lödöse/Nygård
 8. Skoftebyn
 9. Trollhättans FK
 10. IFK Hallsberg
 11. Säffle
 12. Torsby

Lämna en kommentar